KESHILLA PER BLERJET TUAJA
Social Buzz

Si të shpëtoni nga era e keqe e gojës

Shkruar nga Anabel

20 Maj 2019

Të gjithë përpiqemi ta shmangim erën e keqe të gojës. Përveç larjeve rutinë, nuk heqim dorë nga çamçakëzat, spray-tet e ndryshme apo larësit që janë posaçerisht për eleminimin e aromës së keqe. E gjithë kjo është ok, derisa vjen pyetja që shuan çdo shpresë: “ A do një karamele?”

Ky është momenti kur mendojmë se s’ka shpëtim nga aroma e keqe e gojës, por e vërteta s’është kjo. Para se të mësoni disa prej mënyrave funksionale për të hequr aromën, duhet të dini shkakun.

1.Ka kaluar mjaftueshëm kohë që nga hera e fundit kur lave dhëmbët.

2. Vuan nga dehidratimi i gojës. Ke gjithnjë një gojë të thatë.

3.Sinoziti është një tjetër fajtor.

4. Reflukset janë problemi i radhës!

5. Jeni duhanpirës i rregullt!

Si ta zgjidhim?!

1-Duhet të lani gojën për 2-3 minuta 2 here në ditë dhe me teknikën e duhur.

2-Duhet te lani me kujdes zonën ku dhembi bashkohet me mishin e dhëmbëve dhe anën e brendshme të tyre.

3- Përdorni shpëlarës goje.

4-Përdorni fije dentare.

MOS I HUMBISNI