Transformim total

Nëse do bark të sheshtë, ia vlen të provosh këtë teknikë japoneze

Shkruar nga Anabel

20 Maj 2024

Nëse do bark të sheshtë, ia vlen të provosh këtë
FOTO: PINTEREST

Kush e dinte rruga drejt një barku të sheshtë dhe plot muskuj mund të shtrohej drejt një peshqiri? Mjeku specialist i refleksologjisë, Toshiki Fukutsudzi, ka prezantuar një taktikë të thjeshtë në librin e tij “Les points Tsubos” që mund të ripërcaktojë pjesën e ushtrimeve për barkun.

Kjo nuk ka të bëjë me djersitjen në palestër ose zvogëlimin e sasisë së karbohidrateve: kjo ka të bëjë me përsosmërinë e qëndrimit.

Së pari, le të kuptojmë diçka: Arritja e një barku të sheshtë dhe me muskuj është një lojë e ndryshme, për individë të ndryshëm, por pozicionimi i duhur gjatë ushtrimeve mund të ndikojë ndjeshëm në uljen e yndyrës në zonën e barkut. Pra, ideja është te përqendrimi te pjesa e legenit që duket se përcakton edhe dobësimin në zonën e barkut.

Si realizohet 'teknika e peshqirëve'?

E quajtur "teknika e peshqirëve", kjo metodë është një përzierje e stërvitjes së lehtë dhe qetësimit! Imagjinoni yoga-n, teksa ju shtriheni për t’u çlodhur, por edhe për të qetësuar mendjen.

Duke vendosur një peshqir të mbështjellë (sigurohuni që të jetë rreth 35 deri në 40 cm i gjatë) nën pjesën e poshtme të shpinës ndërsa jeni shtrirë në një dyshek yoge, ju pozicionoheni për të sfiduar dhe forcuar muskujt në mënyrë delikate, por njëherësh edhe efektive.

Ja si ta bëni:

-Shtrihuni në shpinë me një peshqir poshtë

-Zgjatini këmbët jashtë, duke i mbajtur ato sa gjerësia e shpatullave

-Rrotulloni këmbët nga brenda derisa gishtat e mëdhenj të këmbës të prekin ato të dorës

-Ngrini krahët lart, duke u përpjekur të prekni gishtat e vegjël të këmbëve

-Qëndroni në këtë pozicion për rreth 5 minuta, duke relaksuar plotësisht muskujt

-Ndaloni nëse ndjeni ndonjë shqetësim

Ky ushtrim gjithashtu luan një rol vendimtar në zbutjen e dhimbjeve të shpinës dhe qetësimin në tërësi të gjithë trupit.

Për rezultate optimale, synoni të përsërisni teknikën e peshqirëve tri herë në ditë për të paktën 10 ditë.

Pavarësisht nëse është pjesë e rutinës së zgjimit në mëngjes, një relaksim pas stërvitjes ose një shtrirje para gjumit, integrimi i kësaj teknike në regjimin tuaj ditor mund të çojë në përmirësime të dukshme në zonën e barkut.

Artikuj të sugjeruar: 

 

Burimi:  Grazia