Shendeti i Gruas

8 ushqime që duhet të hani gjatë menopauzës për të balancuar nivelin e hormoneve

Shkruar nga Anabel

6 Maj 2024

8 ushqime që duhet të hani gjatë menopauzës për të
FOTO: SHUTTERSTOCK

Ushqimet që hani gjatë menopauzës mund t'ju ndihmojnë të mbani nivelet e energjisë aty ku duhet, veçanërisht në ditët kur ndiheni të lodhura dhe pa dëshirë për të bërë asgjë. Disa ushqime të caktuara ndihmojnë edhe në qetësimin e efekteve anësore që ndodhin gjatë kësaj faze në jetën e grave, siç janë rënia apo rrallimi i flokëve, problemet e balancës hormonale etj.

Shtimi i këtyre ushqimeve në dietën tuaj ju ndihmon të merrni disa nga elementët më të rëndësishëm për shëndetin e kockave, atë të flokëve, lëkurës dhe mirëqenien e përgjithshme fizike dhe mendore. Konsumojini sa më shumë dhe na falënderoni më vonë!

#1 Fruta të freskëta

8 ushqime që duhet të hani gjatë menopauzës për të
FOTO: SHUTTERSTOCK

#2 Fruta të thata mikse

8 ushqime që duhet të hani gjatë menopauzës për të
FOTO: SHUTTERSTOCK

#3 Thjerrëza

8 ushqime që duhet të hani gjatë menopauzës për të
FOTO: SHUTTERSTOCK

#4 Salmon

8 ushqime që duhet të hani gjatë menopauzës për të
FOTO: SHUTTERSTOCK

#5 Sallata me gjethe të gjelbra  

8 ushqime që duhet të hani gjatë menopauzës për të
FOTO: SHUTTERSTOCK

#6 Drithëra të plota

8 ushqime që duhet të hani gjatë menopauzës për të
FOTO: SHUTTERSTOCK

#7 Mish i kuq

8 ushqime që duhet të hani gjatë menopauzës për të
FOTO: SHUTTERSTOCK

#8 Kosi

8 ushqime që duhet të hani gjatë menopauzës për të
FOTO: SHUTTERSTOCK

Artikuj të sugjeruar: