Ushqim & Pije

7 llojet e frutave dhe perimeve që mund të hahen me lëkurë

Shkruar nga Anabel

20 Prill 2024

 

7 llojet e frutave dhe perimeve që mund të hahen me lëkurë
FOTO: Os Tartarouchos / Getty Images

Me siguri, që edhe ju sapo bëni pazarin e ditës apo javës, nxitoni për të larë perimet dhe frutat e blera dhe për t’i sistemuar më pas në frigorifer apo vendin e duhur në kuzhinë. Në momentin që vendosni t’i shtoni në receta të ndryshme, heqja e lëkurës dhe qërimi i tyre mbetet një zakon i pashmangshëm. Por, ndoshta ju nuk e dini që lëkura e shtatë llojeve të frutave dhe perimeve është një “thesar” vlerash ushqyese, vitaminash dhe fibrash.

Michelle Routhenstein, dietologe thotë se lëkurat e këtyre frutave dhe perimeve janë shumë të pasura me fibra dhe lëndë shtesë si kalium dhe magnez që shtojnë edhe më shumë vlerat ushqyese në regjimin tuaj.

Ndaj, pasi të shihni listën, mos i hidhni më në koshin e mbeturinave!

#1 Kivi

7 llojet e frutave dhe perimeve që mund të hahen me lëkurë
FOTO: Pexels/Laker

#2 Domate

7 llojet e frutave dhe perimeve që mund të hahen me lëkurë
FOTO: Pexels/Dmitry Demidov

#3 Qitro

7 llojet e frutave dhe perimeve që mund të hahen me lëkurë
FOTO: Pexels/Dids

#4 Patate me lëkurë të hollë

7 llojet e frutave dhe perimeve që mund të hahen me lëkurë
FOTO: Pexels/Polina Tankilevitch

#5 Karotë

7 llojet e frutave dhe perimeve që mund të hahen me lëkurë
FOTO: Pexels/mali maeder

#6 Mollë

7 llojet e frutave dhe perimeve që mund të hahen me lëkurë
FOTO: Pexels/Matheus Cenali

#7 Rrush

7 llojet e frutave dhe perimeve që mund të hahen me lëkurë
FOTO: Pexels/Suzy Hazelwood

 

Artikuj të sugjeruar: