Dieta

Nëse të merr uria dhe pasi ke ngrënë, ndiq këto këshilla

Shkruar nga Anabel

24 Shkurt 2024

Nëse të merr uria dhe pasi ke ngrënë, ndiq këto
Pinterest

Na ndodh të gjithëve që pasi të kemi ngrënë goxha mirë, pas një ore të na hahet sërish. Mjekët thonë se kjo ndodh prej niveleve të sheqerit në gjak, të cilat kanë rritje dhe rënie drastike. Aryseja kryesore janë ushqimet e e përpunuar, karbohidratet ose ushqimet e pasura me shumë sheqer.

Sipas studimeve për këtë temë, 1 në 3 burra dhe 1 në 4 gra e përjetojnë këtë situatë shpesh. Këta persona sipas studimeve konsumojnë mbi 300 kalori më shumë sesa duhet brenda një dite.

3 gjëra që mund të të ndihmojnë:

Ha një mëngjes të balanacuar për të shmangur probleme të tilla. Mëngjesi duhet të jetë i pasur me fibra dhe proteina.

Bëj ushtrime sepse ato ndihmojnë në balancimin sheqerit në gjak.

Sigurohu të marrësh sa më shumë elektrolite me supelemente ose ushqime të caktuara.

Artikuj të sugjeruar: