Health News

Që të keni sy të shëndetshëm, bëni këto 10 gjëra çdo ditë

Shkruar nga Anabel

29 Janar 2024

Që të keni sy të shëndetshëm, bëni këto 10
Foto: Getty Images

Problemet në shikim e më e keqja humbja e shikimit është një problem madhor që ndërpret ciklin normal të jetës së përditshme. Sipas, "US Centers for Disease Control and Prevention", 93 milionë të rritur në SHBA janë në rrezik të lartë për humbje të shikimit. Faktorët janë të shumtë, nga ekspozimi i tepërt përpara pajisjeve elektronike, te dieta ushqimore, kujdesi për sytë, përdorimi i syzeve etj.

Por, nëse e keni ndarë mendjen që t’i jepni prioritet shëndetin të syve ka disa gjëra të thjeshta që mund t’i bëni çdo ditë, për t’i kthyer më pas në strategji të kujdesit ndaj syve.

Praktikojini sa më shumë dhe do të shihni rezultatet e dëshiruara.

#1. Vendosni syze dielli

#2. Bëni shkëputje herë pas here nga pajisjet elektronike

#3. Shkëputuni nga leximi i librave për disa minuta

#4. Lëvizni trupin, bëni ushtrime

#5. Dilni jashtë, në natyrë

#6. Mos pini cigare

#7. Ushqehuni shëndetshëm dhe hani vakte të balancuara

#8. Mos i fërkoni sytë

#9. Lani shpesh duart

#10. Hiqni grimin

Artikuj të sugjeruar:

 

Burimi: Cnet