Fitness

Stërvitja me pesha apo kardio? Ja cilën sugjerojnë ekspertët e Harvardit

Shkruar nga Anabel

27 Janar 2024

Stërvitja me pesha apo kardio? Ja cilën sugjerojnë ekspertët
Pas gjithë dilemës se cila stërvitje ka më shumë avantzhe, ekspertët e Harvardit kanë konfirmuar se të duhet pesha e trupit për të arritur stërvitjen optimale dhe për të pasur shëndet të përgjithshëm më të mirë.

“Kjo stërvitje jo vetëm është efektive, por eliminon edhe një pjesë të mirë të justifikimeve për ta shmangur stërvitjen”, theksohet në studimin e publikuar në revistën “Physiology and Behavior”.

Stërvitja me pesha apo kardio? Ja cilën sugjerojnë ekspertët

Sipas tyre, mjafton ta lëvizësh trupin në mënyrën e duhur dhe nuk të duhen as paijsje dhe asgjë tjetër. Ndërkohë që muskujt tonifikohen, do nxisësh mirëqenien e përgjithshme, përfshirë edhe atë mendore. Kërkimi u bë duke marrë në vëzhgim një grup me gra, të cilat u ndoqën për më shumë se 10 javë.

Rezultatet e përmbledhura nga Harvard, treguan se pas 10 javësh stërvitje ndihen rezultate shumë të dukshme sidomos në pjesën e barkut dhe belit, lirshmëri në lëvizje, fuqi trupore e rritur, dhe përmirësim të trupit në flekisbilitet.

Stërvitja me pesha apo kardio? Ja cilën sugjerojnë ekspertët

Mbështetur edhe nga trajnuesit profesionistë si metodë, stërvitja me peshën e trupit duhet bërë 3 deri në 4 herë në javë për rezultate të mira dhe mund të ndiqni video online, ose të bashkëpunoni me një trajner personal për ta kryer.

Artikuj të sugjeruar: