Fitness

10 ushtrime pilates që ekspertët sugjerojnë t’i bëni çdo ditë

Shkruar nga Anabel

7 Shtator 2023

10 ushtrime pilates që ekspertët sugjerojnë t’i bëni
Getty

 
Pilates janë gjithnjë një ide e mirë dhe sipas ekspertëve dhe njerëzve në TikTok, pilates ka super rezultat, nëse e bën në mënyrë të vazhdueshme. Gjithashtu, ndihmon në zvogëlimin e dhimbjeve të shpinës dhe rrit fleksibilitetin.

Sipas Whitney Berger, instruktore e yoga-s, trajnere dhe themeluese e “WhitFit NYC”, pilates është shumë më tepër se një ushtrim për trupin. Lëvizshmëria dhe stabiliteti në është një tjetër avantazh që kanë ushtrimet e pilates, pasi ato kryhen në mënyrë më të sigurt, të kontrolluar dhe sjellin edhe rezultate shumë të mira në format fizike.

Por, cilat janë disa nga ushtrimet më të mira? Trajnerët dhe ekspertët sugjerojnë këto:

Planks 

10 ushtrime pilates që ekspertët sugjerojnë t’i bëni
Getty

Saw

10 ushtrime pilates që ekspertët sugjerojnë t’i bëni
Shutterstock

Rolling Ball

10 ushtrime pilates që ekspertët sugjerojnë t’i bëni
Getty

Superhuman Variation Pose

10 ushtrime pilates që ekspertët sugjerojnë t’i bëni
Shutterstock

Glute Bridge

10 ushtrime pilates që ekspertët sugjerojnë t’i bëni
Eleganza/E+/Getty Images

Cat-Cow

10 ushtrime pilates që ekspertët sugjerojnë t’i bëni
Rapeepong Puttakumwong/Moment/Getty Images

Book Openers

10 ushtrime pilates që ekspertët sugjerojnë t’i bëni
Shutterstock

Mermaids

10 ushtrime pilates që ekspertët sugjerojnë t’i bëni
Shutterstock

Bird Dogs

10 ushtrime pilates që ekspertët sugjerojnë t’i bëni
Shutterstock

100 muskuj barku

10 ushtrime pilates që ekspertët sugjerojnë t’i bëni
Shutterstock

Artikuj të sugjeruar: