Instagramming

Në ditëlindjen e 88-të, Ajola Xoxa rrëfen historinë e jashtëzakonshme të gjyshes dhe gjyshit të saj

Shkruar nga Anabel

19 Shtator 2022

Në ditëlindjen e 88-të, Ajola Xoxa rrëfen historinë e

Postimet e fundit në Instagram, Ajola Xoxa ja ka dedikuar dy prej njerëzve më të rëndësishëm të saj:gjyshit dhe gjyshes. Kjo e fundit, feston përvjetorin e 88-të dhe Ajola nuk u kursye të ndante me ndjekësit copëza nga jeta e veçantë e gjyshes dhe historia e rrallë e dashurisë që pati fatin të përjetonte.

Në ditëlindjen e 88-të, Ajola Xoxa rrëfen historinë e

"Në foton e parë, gjyshja ime Ganimet Vendresha, është 25-vjeç. Sot ajo mbush 88-vjeç. Më e vogla e 8 fëmijëve. 16-vjeç u largua për në moskë, për të studiuar pranë Shkollës së Baletit të Bolshoi Teater, e në këtë udhëtim u njoh me gjyshin tim. Atje jetuan 8 vite e kur u kthyen themeluan Shkollën e Baletit e më vonë, ishin drejtuesit e parë të baletit në themelimin e Teatrit të parë të Operas dhe Baletit në Shqipëri. 

Në ditëlindjen e 88-të, Ajola Xoxa rrëfen historinë e

Gjyshi ka patur pasion fotografinë, duke na lënë një pasuri ta pamatshme. Gjithashtu, ai ka mbajtur ditar deri në fund të jetës së tij. Që e vogël nisa ta lexoja dhe është ndër historitë e para të dashurisë që kam lexuar përmes fjalëve të vetë gjyshit, nga djalë në burrë. Eshtë edhe më e bukura. Dashuria (edhe jeta) e tyre ka qenë si ato që ëndërrojmë të gjithë: e vërtetë, e pafund, e pamposhtme, pa hije. 

Në ditëlindjen e 88-të, Ajola Xoxa rrëfen historinë e

Sot, gjyshja mbush 88 vjeç dhe në 6 javët e fundit ka hyrë e ka dalë nga spitali 3 herë. Një pjesë të saj e kemi humbur përgjithmonë. Javët e fundit kanë qenë shumë të rënda për familjen tonë. Unë jam rritur nga dy prindërit e mi dhe kjo gjyshe, e pas humbjes së babit 3 vite më parë, sëmundja e gjyshes më ka copëtuar shpirtin, por në të gjithë këtë trishtim vazhdoj mendoj se një jetë si jeta e saj është fati më i madh që dikush mund të ketë. 88 vite të mbushura me dashuri, shumë dashuri, me qetësi, mirësi, besim dhe vërtetësi, duke kërkuar të mirën e të bukurën në çdo gjë."-shkruan ndër të tjera Ajola, e cila e mbyll dedikimin ndaj gjyshes duke i uruar jetë të gjatë dhe duke shprehur mirënjohjen për fatin e madh që ka si mbesa e saj. 

Në ditëlindjen e 88-të, Ajola Xoxa rrëfen historinë e

Në ditëlindjen e 88-të, Ajola Xoxa rrëfen historinë e

Në ditëlindjen e 88-të, Ajola Xoxa rrëfen historinë e

Here pas here, Ajola Xoxa ndan në llogarinë e saj të Instagramit copëza kujtimesh të vjetra nga gjyshërit e saj të hijshëm, që dukshëm bien në sy për elegancën dhe stilin e veçantë gjatë atyre viteve. 

Në ditëlindjen e 88-të, Ajola Xoxa rrëfen historinë e

Në ditëlindjen e 88-të, Ajola Xoxa rrëfen historinë e