Udhetim

Qytetet europiane më të shrenjta për t’u vizituar këto kohë

Shkruar nga Anabel

10 Shtator 2022

Qytetet europiane më të shrenjta për t’u vizituar këto

Sipas një raporti vjetor nga Post Office Travel Money – i cili mori në konsideratë koston e përgjithshme të udhëtimit, duke përfshirë pijet, vaktet, akomodimin në hotel me tre yje për dy netë, shëtitjet dhe transportin e qytetit – Venecia dhe Amsterdami janë qytetet më të shrenjta europiane për t’u vizituar.

Rritja e kostove të akomodimit ka kontribuar në rritjen e kostove në këto qytete. Kostot e akomodimit u rritën me 20% në 15 nga 20 qytetet e anketuara, megjithatë pati një rritje më të madhe në Amsterdam (104%), Barcelonë (67%) dhe Paris (62%).

Megjithatë, kostoja e të ngrënit në restorant ka rënë në gjysmën e qyteteve të anketuara. Mesatarja e vakteve për dy persona në Athinë është më e lira, €45 kundrejt €162 në Stokholm - më e shtrenjta.

Eksperiencat kulturore në Dubrovnik janë më të shtrenjtat: vizitat në muze, galeri dhe vende historike kushtojnë €66.

Qytete të tjera të shtrenjta janë edhe Dublini, Kopenhagen dhe Parisi. Qytetet më të lira janë Athina dhe Lisbona.

 

MOS I HUMBISNI