Ndarja

Që ta dini: 5 gjëra që ju presin pas ndarjes me një partner narcist

Shkruar nga Anabel

7 Shtator 2022

Që ta dini: 5 gjëra që ju presin pas ndarjes me një partner

Ajo çfarë i bën bashkë gjithë narcistët është besimi se janë më të mirë nga gjithë të tjerët. Thënë këtë, një prej strategjive të tyre është të mbushin me çfarëdo lloj mënyre veten dhe të ulin të tjerët.

Kjo, kthehet në problem serioz kur ndodh që je partneri/ja e një narcisti/eje. Aq më tepër nëse lidhja nuk shkon dhe ju ndaheni. Pas ndarjes me një njeri të tillë, duhet të dini minimalisht çfarë ju pret!

1- Ata do përpiqen të të rikthejnë duke ju bërë të ndiheni fajtorë

Përpjekja tipike e një narcisti për të të rikthyer është të bëjë të ndihesh në faj. Ata do të thonë se ishe ti që i shkaktove dhimbje po që nuk more kurrë parasysh ndjesitë e tyre. Partneri yt narcist mendon se nuk ka asgjë që s'shkon me të, prandaj je ti që duhet të rimendosh ndarjen.

2. 100% fajin e ndarjes e ke ti

Kur dy njerëz ndahen, kjo ndodh sepse të dy kanë bërë gabime gjatë rrugës dhe diçka s'ka shkuar mirë. Gjithsesi një narcist nuk do ta pranojë kurrë fajin dhe krejt papritur ti do shndërrohesh në armiken me të cilën nuk do as të të flasë më. Ata nuk do të hezitonin as të të ofendonin apo fyenin në mënyrat me lënduese të mundshme, pikërisht për këtë qëllim: lëndimin.

3. Do kërkojnë vëmendjen tënde në çdo mënyrë të mundshme

Ata do ta kërkojnë vëmendjen tënde në të gjitha mënyrat dhe pastaj, krejt papritur do t'ju braktisin sërish. Egoja e tyre është kaq e madhe dhe nevoja për t'u ndjerë, parë apo njohur nga ish-partneri, po ashtu.

4. Mund të shpikin edhe thashetheme për ju apo t'ju sikletosin në publik

Mund të shihni skena nga më të ndryshme nga ish-partneri juaj narcist. Ai do t'ju ngrejë zërin në publik apo t'ju sikletosë para njerëzve që s'i njihni. Madje mund të shpikë edhe një version tjetër ndarjeje, vetëm që të dilni ju antagonisti i historisë dhe reputacioni juaj të dëmtohet.

5. Bëhen krejtësisht jo empatikë, brutal dhe arrogant

Mund t'ju duket sikur keni përballë dikë që s'e keni njohur kurrë sepse narcistët kthehen në të tillë. Ata mund të pretendojnë të kenë ndjesi edhe kur nuk kanë dhe kur egoja e tyre preket, ju filloni t'i njihni.