Marredhenie

Ç’është “sindroma e djalit të mirë” dhe pse duhet t’u rrish larg çunave që e kanë?

Shkruar nga Anabel

19 Gusht 2022

Ç’është “sindroma e djalit të mirë”

“Sindroma e djalit të mirë” është një togfjalësh i përdorur në internet dhe përshkruan saktësisht çunat që i bëjnë gocat dhe gratë të mendojnë se ata janë “djem të mirë”. Këta persona sillen mirë, respektojnë gocat dhe gjithmonë, ama GJITHMONË, presin diçka në këmbim.

Cilat janë “simptomat” e “sindromës së djalit të mirë”?

1. Kujton nderet që bën për ty

2. Thotë shprehje si: “Ti je kaq e bukur. S’e di pse flet me mua”

3. Kërkon diçka në këmbim

4. Mendon se respekti duhet të shlyhet në shumë mënyra

5. Nuk është i sinqertë dhe shpesh të manipulon

6. Është një person narcist dhe përqendrohet vetëm te vetja

7. Kontrollon dhe mban sekrete

Cilat janë karakteristikat?

Nuk pranon refuzimin

Nëse ti e refuzon me mirësjellje, ai e merr shumë personale dhe nis të shfaqë atë fytyrën tjetër, që e ka fshehur me kaq përkujdesje.

Sillet mirë që të përfitojë

Nuk ka asgjë të keqe me të qenit i sjellshëm, përkundrazi. Por, nuk duhet të bërtasësh me të madhe që je një person i sjellshëm. Domethënë, nëse ka diçka që duket në mënyrë tejet të qartë është mirësjellja.

Ul çunat e tjerë, po, edhe shokët!

I ke parasysh shprehjet: “Ai qelbësira ta bëri këtë, unë s’do e bëj kurrë”; “Haha, po ça simpatiku, ai e ka hundën e madhe”; apo kur tregon sekretet dhe biseda të ndjeshme për një të njohur? Këto i bën një “djalë i mirë” që mirësjelljen e bazon te gjinia dhe nuk e ka për siklet të degradojë një person që të duket cool te dikush tjetër.

E sheh raportin sentimental si meritë

Nuk mund të dalësh me dikë sepse është çun i mirë, se historia ka treguar që nuk është i vetmi kriter që formon një lidhje.

Artikuj të sugjeruar: