Dieta

Sekreti për të zgjedhur shalqirin më të mirë, paska qenë kaq i thjeshtë!

Shkruar nga Anabel

8 Gusht 2022

Sekreti për të zgjedhur shalqirin më të mirë, paska
Photo Credits: Stocksy, Jira Saki

A je shqiptar nëse nuk ke dëgjuar për "shalqi me provë" apo kërcitjen me dorë mbi shalqi për të parë sa cilësor do jetë? Për shqiptarët, ky frut është me siguri ndër më të preferuarit, prandaj jemi të bindur se informacioni mëposhtëm do jetë i vlefshëm për shumë prej jush.

Për të zgjedhur shalqirin perfekt, shkurtimisht duhet të merrni atë "më të shëmtuarin". Shihni për çngjyrosje të verdha, njolla të errëta dhe "rripa" gri.

Më poshtë, My Nguyen, kuzhinierja dhe krijuesja e My Healthy Dish, shpjegon pse.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by My Nguyen (@myhealthydish)

Sipas Nguyen, zgjedhja e shalqirit të shëmtuar është një metodë e pagabueshme për të zgjedhur shalqirin më të ëmbël. Nguyen thotë se babai i saj i mësoi asaj këtë truk që kur ishte fëmijë. “

3 treguesit që duhet të keni parasysh:

1. Një shenjë e madhe e verdhë

Nëse i jeni shmangur njollave të verdha të një shalqiri deri tani, e keni patur gabim. Pjesa e verdhë ëshë pjesa që shtrihet nën diell. Sa më e madhe të jetë ajo pjesë, aq më gjatë është pjekur në tokë. Pjekuri maksimale do të thotë më shumë shije dhe më shumë lëng.

2. Rripa/shirita të trashë 

"Rrjepja e trashë është shkaktuar nga pjalmimi i bletëve, kështu që nëse ka më shumë rripa, do të jetë më i ëmbël," shpjegon My. 

3. Pikat e errëta

Më pas, Nguyen thotë se do të jeni me fat nëse jeni në gjendje të gjeni një shalqi me disa (ose shumë) pika të errëta.

“Këto njolla të errëta tregojnë se sheqeri po del jashtë, që është një shenjë tjetër se shalqiri është shumë i ëmbël,” thotë ajo.

Ky frut duhet të jetë me lëng dhe i ëmbël, jo vetëm për shijen, por edhe për potencialin maksimal hidratues. Mos harroni se shalqiri përmban deri në 92%, duke e bërë atë një nga mënyrat më të këndshme dhe më të shijshme për t'u hidratuar.

Burimi: Well & Good