Martesa

5 super arsye për t'u divorcuar

Shkruar nga Anabel

27 Korrik 2022

5 super arsye për t'u divorcuar

Nëse keni zgjedhur të martoheni, patjetër që divorci nuk është në planet tuaja sepse supozohet të keni zgjedhur njeriun me të cilin do të jetonit me qejf përgjithmonë. Sidoqoftë, gjëra ndodhin gjatë rrugës dhe pavarësisht përpjekjeve që mund të bëni, ndarja bëhet e pashmangshme. Po cilat janë arsyet të cilat mund t'ju bindin 100% për një divorc?

1. Dhuna fizike

Dhuna fizike është në krye të listës. Supozohet që ju të dy krijuat një lidhje për të bashkuar forcat dhe për të sfiduar bashkë, me dashuri, dhembshuri dhe tolerancë gjithë sfidat e jetës. Nëse nuk ndodh kështu dhe partneri ka arritur deri aty sa ka nisur dhuna fizike, largohuni sa më parë. Nuk ka asnjë arsye që do ta justifikonte dhunën, asnjë shkak dhe asnjë lloj reagimi nga secili prej jush. 

2. Abuzimi emocional

Krah dhunës fizike qëndron abuzimi emocional ose le të themi ndryshe dhuna psikologjike. Mos e normalizoni presionin, manipulimin, ndjesinë e fajit pa pasur faj apo frikën nga bashkëshorti/bashkëshortja pasi nuk do t'ju çojë asgjëkundi. Ju nuk firmosët për këtë apo jo?

3. Kur ai/ajo refuzon të bëjë diçka për varësinë që ka ndaj substancave

Ju kujtohet objektivi juaj para martese? Supozohej të zhvillonit një ekip të fortë bashkë dhe më pas të krijonit një familje të shëndetshme dhe mjaftueshëm të fortë për t'u përballur me gjërat. Nëse partneri yt zgjedh të mos përpiqet ta ndihmojë veten dhe bie pre e varësisë ndaj substancave, bëni gati valixhen dhe shkoni. Esenca e raportit tuaj ka humbur.

4. Partneri yt e ka të pamundur të dojë

Ose të paktën, të të dojë ty. Eshtë e frikshme ta pranosh këtë kur bëhet fjalë për bashkëshortin, sepse martesa tingëllon si dështim, por më mirë e vërteta e hidhur sesa gjithë jeta në gënjeshtër. T'i kërkosëh dikujt të të dojë është si t'i thuash një të plagosuri në këmbë të marrë pjesë në një maratonë. Thjesht s'bëhet.

5. Të qënit pasiv në mënyrë patologjike përsa i përket zgjidhjeve të problemeve.

Të gjithë njohim dikë që mund të jetë i martuar me një njeri shumë të mirë, por që nuk ndërvepron dhe qëndron totalisht jashtë çdo problemi në çift apo familjarë? Nuk janë të dehur, nuk janë as të dhunshëm dhe as problematikë. Madje ata të duan shumë, por nuk dinë të jenë partnerë. Ata nuk ndërveprojnë.