Beje Vete

Ca arsye që do t'ju bëjnë të hiqni dorë nga letra higjenike

Shkruar nga Anabel

29 Dhjetor 2021

Ca arsye që do t'ju bëjnë të hiqni dorë nga letra

Me siguri e patë çfarë rëndësie të madhe për njerëzimin pati letra higjenike, sidomos në fillimet e vështira të karantinës. Ndryshe nga njerëzit e vendeve aziatike që thuajse nuk e përdorin fare në tualetet e tyre, për pjesën tjetër të botës, konsiderohet e rëndësishme pa e ditur që duke e përdorur s'po i bëjmë dhe aq nder shëndetit tonë. 

Si fillim duhet të dini që përdorimi i kësaj letre, nuk është zgjidhja më e shëndetshme për të qëndruar të pastër, për gjithë nga arsyet më poshtë:

1.Mund të acarojë pjesët e tua intime.

Kimikatet që përdoren për ta bërë letrën higjenik "më të fortë" dhe më të butë shkaktojnë acarim në zonat tuaja intime si dhe mund të iritojnë sytë, lëkurën apo fytin nëse jeni shumë të ndjeshëm.

2. Mund të bëhet shkak për krijimin e alergjive

Letrat higjenike që kundërmojnë aromë të mirë mund të jenë fiksimi juaj, por duhet ta dini që bëhen shkak për alergji të ndryshme. Aromat artificiale shkatërrojnë pH në zonat intime dhe gjithashtu infeksione urinare.

3. Në fund të ditës, nuk e kryen funksionin e saj siç duhet

Ndryshe nga ç'supozohet, mos mendoni se jeni 100% të pastër vetëm se keni përdorur letra higjenike. Ka më shumë shanse që mikrobet të shpërndahen në duar, thonj, fytyrë, etj, prandaj uji i bollshëm mbetet opsioni më i mirë!

Burimi: Bright Side