Fitness

Yoga për të pasmet? Këto 6 pozicione thonë 'po'

Shkruar nga Anabel

23 Shtator 2021

Yoga për të pasmet? Këto 6 pozicione thonë 'po'

Squats, glute bridges dhe të tjera ushtrime mund të jenë fantastike për këmbët dhe të pasmet, por këto nuk janë të vetmet. Me siguri nuk e kishit menduar se të njëjtin efekt ose të ngjashëm, mund ta japin edhe pozicione të caktuara Yoga. 

Në ditët kur s'doni të punoni me squats, instruktorja e yoga-s, Nicole Calhoun, PhD, ka disa zgjidhje.

"Squats shumë të rënda mund të sjellin dhimbje në gju dhe ndonjëherë edhe në pjesën e poshtme të shpinës. Në ato ditë që mendoni se keni nevojë për pushim, por prap nuk doni të mos bëni asgjë për të pasmet, ka disa gjëra që mund të bëni".

Calhoun sugjeron këto 6 poza:

- Standing fire hydrant

- High lunge pulse

- Chair pose ëith lifted toes

- Single-leg chair

- Curtsy squat

- Warrior 3

Këto lëvizje me peshë trupore punojnë në zona të ndryshme të muskujve, veçanërisht në prapanicë. Mësoni këtu se si bëhen dhe çfarë janë:

 
 
 
 
 
Vieë this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Nicole Calhoun, PhD, ERYT (@yogaelixir)

Burimi: Pop Sugar

MOS I HUMBISNI