Flirt

A duhet ta vazhdoni bisedën kur ju kthejnë mesazh vetëm me një fjalë?

Shkruar nga Anabel

24 Qershor 2021

A duhet ta vazhdoni bisedën kur ju kthejnë mesazh vetëm me

Mesazhet me një njeri që s'ke shumë që e njeh, por është kthyer në fiksimin tënd të ri janë fiks si një lojë ping-pongu. Ti thua diçka, ata thonë diçka tjetër, ti thua sërish diçka dhe boom: merr si përgjigje një fjalë të thatë, ose në rastin më të keq, 1 fjalë të vetme! 

Këtu, komunikimi fillon të ngecë, pasi duket sikur nuk ka asnjë përpjekje për ta bërë të vazhdojë. Ky është pikërisht momenti që të bën të mendosh mos ndoshta personi përballë nuk dëshirën t'ju njohë, apo nëse ka diçka që s'po shkon me bisedat tuaja.

Po çfarë është tamam një mesazh i thatë dhe cilat janë shenjat e para të një komunikimi të tillë?

1. Sipas ekspertëve, është një fjalë e vetme që mund të jetë një: "hahah", "ok" apo dhe një ikonë.

2. Bisedat janë të shkurtra, nuk ka pyetje pas dhe s'ka as ndërveprim në komunikim.

3. Injorojnë vazhdimisht fotot, memet apo videot që ju dërgoni.

4. Nuk të shkruajnë kurrë të parët

5. Nuk ju kthejnë përgjigje për ditë të tëra dhe pse janë aty.

Si ta parandaloni komunikimin "e thatë"

Fillimisht zbuloni arsyen pse ndodhi kjo. Fiksimi yt mund të mos jetë i mirë me mesazhe, ose thjesht është shumëi zënë me punë. Nëse ju intereson vërtet, analizoni mes rreshtave dhe do të merrni përgjigje pa qenë nevoja t'i pyesni në mënyrë të drejtëpërdrejtë.

Një tjetër formë, për të mos e lënë komunikimin të vdesë, është t'i pyesni nëse preferojnë të flisni në telefon, FaceTime apo ballë për ballë. Komunikimi me mesazhe është paksa i nderlikuar pasi ti nuk mund të lexosh gjuhën e tyre të trupit, nuk mund të dëgjosh tonin e zërit dhe s'e kupton dot kur thonë diçka seriozisht apo duke bërë shaka.

Ka gjasa që një komunikim të bëhet i thatë për shkak të një keqkuptimi.

Kur është koha të hiqni dorë dhe të mos përpiqeni më?

Nuk e dimë nëse keni nevojë ta dëgjoni këtë, por flirtet supozohet të jenë qejf. Nëse e gjeni veten të stresuar për një bisedë dhe duke pritur me padurim një përgjigje, është koha t'i jepni drejtim. Një njohje ka nevojë për përpjekje nga të dyja anët, prandaj mos shpenzoni kohë për dikë që nuk investon tek ju. 

Nëse vonesa, mesazhet me një fjakë të vetme apo injorimi bëhet kronik, hiqni dorë dhe mos u dukni më tek DM e tij/saj. Humbja s'është e juaja!

Burimi: Cosmopolitan

MOS I HUMBISNI