Kuzhina

Pashkët: Çfarë ushqimesh s'duhet të mungojnë në tryezën tuaj!

Shkruar nga Anabel

4 Prill 2021

Pashkët: Çfarë ushqimesh s'duhet të mungojnë

Çfarë do të gatuani këto Pashkë? Lëreni imagjinatën të lirë, por mos harroni që në tryezën tuaj s'duhet të mungojnë pjatat më poshtë.

1. Vezët e ziera (dhe çokollatat në formë veze)

Pashkët: Çfarë ushqimesh s'duhet të mungojnë

Ndoshta një nga ushqimet që i bashkon për Pashkë njerëzit në gjithë botën janë vezët e kuqe. Edhe pse më tepër i përdorim si diçka dekorative për tryezën, tradita e trokitjes së tyre, mbetet një traditë e vazhdueshme.

2. Buka e Pashkëve

Pashkët: Çfarë ushqimesh s'duhet të mungojnë

Buka e Pashkëve është një tjetër ushqim tradicional që gatuhet gjatë këtyre ditëve. Nëse e ndani gjysmën për vete dhe gjysmën për shokun/shoqen thuhet se marrëdhënia do të forcohet edhe më me kalimin e viteve.

Një recetë të bukës së Pashkëve, mund ta gjeni këtu.

3. Mish qingji i pjekur

Pashkët: Çfarë ushqimesh s'duhet të mungojnë

Zakonisht serviret në drekën e të dielës.

4. Karrotat

Pashkët: Çfarë ushqimesh s'duhet të mungojnë

Karrotat kanë gjithashtu një lidhje të ngushtë me këtë ditë të shenjtë dhe e mira është t’i përdorni në çdo pjatë që do të përgatisni. Duke i lidhur me lepujt, karrotat simbolizojnë fertilitetin dhe fatin e mirë.

5. Proshutë derri

Pashkët: Çfarë ushqimesh s'duhet të mungojnë

Thuhet se proshuta e gatuar sjell fat të mirë. Gjithashtu është shumë i përdorur në Amerikë ku mishi i qengjit nuk preferohej.

*Artikull i publikuar më parë në prill të 2020-ës.

MOS I HUMBISNI