Udhetim

Ky fotograf udhëton nëpër Europë për të sjellë foto ‘Dikur dhe Sot’ të vendeve të njohura

Shkruar nga Anabel

4 Dhjetor 2020

Ky fotograf udhëton nëpër Europë për të

Kurt Hielscher (1881–1948) ka qenë një fotograf i njohur dhe mësues gjerman, i cili gjatë periudhë 1910–1930 udhëtoi nëpër disa vende europiane. Hielscher është autor i shumë librave të suksesshëm mnbi fotografinë e peizazhit dhe arkitekturës.

Rreth një shekull më parë, ai botoi një libër me fotografi të vendeve të ish-Jugosllavisë. Frymëzuar nga ky libër, Casper Molenaar, një fotograf bashkëkohor nga Hollanda, realizon udhëtime nëpër Europë për të sjellë të njëjtat vende, thjesht në epoka të ndryshme.

Faqja e tij në Facebook quhet “In the footsteps of Kurt Hielscher” (Në gjurmët e Kurt Hielscher) dhe është e mbushur me foto te vendeve në kohë të ndryshme.

Venecia, 1925 dhe 2018

Ky fotograf udhëton nëpër Europë për të

Slloveni, 1926 dhe 2018

Ky fotograf udhëton nëpër Europë për të

Venecia, 1925 dhe 2018

Ky fotograf udhëton nëpër Europë për të

Gjermani, 1924 dhe 2020

Ky fotograf udhëton nëpër Europë për të

Mali i Zi, 1926 dhe 2018

Ky fotograf udhëton nëpër Europë për të

Romë, 1925 dhe 2016

Ky fotograf udhëton nëpër Europë për të

Gjermani, 1924 dhe 2019

Ky fotograf udhëton nëpër Europë për të

Republika Çeke, 1941 dhe 2019

Ky fotograf udhëton nëpër Europë për të

Kroci, 1926 dhe 2019

Ky fotograf udhëton nëpër Europë për të

MOS I HUMBISNI