Social Buzz

Deri më sot, me siguri keni përdorur sasinë e gabuar të pastës së dhëmbëve!

Shkruar nga Anabel

17 Tetor 2020

Deri më sot, me siguri keni përdorur sasinë e gabuar të

Larja e e dhëmbëve mund të jetë një pjesë thelbësore e rutinës suaj të përditshme, por, siç rezulton, mund të jeni duke bërë diçka gabim.

Videoja e dentistit malajzian, Dr. Gao Jye Teh, është bërë virale në TikTok, pasi ai u tregoi njerëzve se sa pastë dhëmbësh duhet të hedhin në furçë për të larë gojën.

Ai bën një krahasim duke shpjeguar se sasia që hidhet në reklamat e pastave për dhëmbët nuk është ajo duhura.

Më pas, tregon se sa pastë nevojitet për fëmijët nën moshën 3 vjeç dhe për të rriturit.

Një sasi thuajse e pakonsiderueshme nevojitet për fëmijët e vegjël, ndërsa për të rriturit duhet vetëm një copëz paste me madhësi bizeleje.

Ndërkohë, mjeku stomatolog Dr. David Gordon thotë se ka më shumë rrezik nga përdorimi i tepërt i pastës sesa nga përdorimi i pakët i saj.

Fluori në pastën e dhëmbëve ndihmon në mbrojtjen e dhëmbëve duke rimineralizuar smaltin dhe parandaluar prishjen. Sidoqoftë, Gordon thotë se shumë fluor në trup, i cili mund të shkaktohet nga gëlltitja aksidentale e pastës së dhëmbëve, mund të çojë në probleme të veshkave dhe gastrointestinalit.

Për më tepër, përdorimi i tepërt i pastës mund të çojë në një pastrim më pak të plotë.

Burimi: Pop Sugar

MOS I HUMBISNI