Keshilla Arredimi

Si i imagjinonin njerëzit e së shkuarës shtëpitë moderne

Shkruar nga Anabel

7 Mars 2020

Si i imagjinonin njerëzit e së shkuarës shtëpitë

Sado që e ardhmja mbetet e paparashikueshme, njerëzit janë përpjekur ta parashikojnë sipas mënyrave të tyre. Gjatë viteve 1900, dizajnerat dhe ilustratorët janë përpjekur të tregojnë si do duken "shtëpitë e së ardhmes", që përkon me vitet në të cilat jetojmë.

Si e mendonin njerëzit e së shkuarës shtëpinë moderne?

Si i imagjinonin njerëzit e së shkuarës shtëpitë

1. Në fillim të viteve 1900, njerëzit besonin se dhomat e veshjeve në shekullin 21 do të kishin krahë robotikë që do t'ju ndihmonin ndërkohë që ju rrini ulur.

Si i imagjinonin njerëzit e së shkuarës shtëpitë

2. Në 1950-ën mendohej se çdo gjë brenda një shtëpie të së ardhmes do të ishte kundër ujit. Një zorrë me ujë do t'ju mbaronte punë, por ja që s'ndodhi kështu.

Si i imagjinonin njerëzit e së shkuarës shtëpitë

3. Mendohej që kuzhina do të kishte soba rrotulluese. Secili do të mund të gatuante një gjellë më vete.

Si i imagjinonin njerëzit e së shkuarës shtëpitë

4. Dhomat e gjumit do të ishin të pajisuara me orendi shumë futuriste.

Si i imagjinonin njerëzit e së shkuarës shtëpitë

5. Kurse dhomat e lojërave do të dukeshin kështu. Një hapësirë e madhe që ndan realitetin me fantazinë.

Si i imagjinonin njerëzit e së shkuarës shtëpitë

6. Në vitet '80-të mendohej se banjot do të vendoseshin në ambientin e quajtur "dhomë kanalizimesh" dhe se do të kishin pak a shumë këtë arredim.

 

MOS I HUMBISNI