Social Buzz

Shkenca shpjegon pse qentë ngjajnë me ju

Shkruar nga Anabel

18 Shkurt 2020

Shkenca shpjegon pse qentë ngjajnë me ju

Nuk është aspak çudi që njerëzit të thonë se qentë ngjajnë me pronarin. Një fenomen i tillë nuk është rastësi, por ka gjetur shpjegim edhe te shkencëtarët.

Shkenca shpjegon pse qentë ngjajnë me ju

Mundësitë që një qenush të cilin e keni marrë në shtëpi pasi e gjetët të braktisur në rrugë të ngjasojë me ju janë të pakta, por e kundërta ndodh nëse prej kohësh përpiqeni të merrni një qen.

Shkenca shpjegon pse qentë ngjajnë me ju

Shkenca shpjegon pse qentë ngjajnë me ju

Ekspertët shpjegojnë se njerëzit priren të zgjedhin gjëra që “pasqyrojnë” jetën dhe pamjen e tyre; është një situatë e ngjashme me zgjedhjen e një libri rastësor. Hulumtimet kanë treguar se gratë me flokë të gjatë, priren të zgjedhin qenushë të racës Springer Spaniel apo Beagle, ndërsa gratë me flokë të shkurtër zgjedhin Basenji ose Siberian Husky.

Shkenca shpjegon pse qentë ngjajnë me ju

Pra, nëse njerëzit thonë se qeni ngjan me ju, kjo shpjegohet nga zgjedhja juaj e pandërgjegjshme.

Shkenca shpjegon pse qentë ngjajnë me ju

Po kështu, qentë priren t'ju kopjojnë sjelljen. Madje edhe përjetojnë ndryshime të personalitetit të ngjashme me ndryshimet që përjetoni ju.

Shkenca shpjegon pse qentë ngjajnë me ju

- Përshtatur nga Bright Side

MOS I HUMBISNI