Mendja

Arlinda Dudaj flet për përvojën më të bukur në jetë dhe duhet ta provoni

Shkruar nga Anabel

15 Shkurt 2020

Arlinda Dudaj flet për përvojën më të bukur në

Për botuesen Arlinda Dudaj, siç shprehet edhe vetë në Instagram, yoga “është përvoja më e bukur në jetë”.

“Di të them që është përvoja më e bukur që po bëj në jetë, ëhst ënjë proces mrekullues, relaksues po aq edhe i lodhshëm e rraskapitës me raste,” shkruan ajo. “Një udhëtim drejt të panjohurave, si fizike ashtu edhe shpirtërore.”

Arlinda Dudaj flet për përvojën më të bukur në

E përmendur që në antikitet te Rig Veda, teksti i lashtë indian, të praktikuarit e yoga-s i përket trupit, shpirtit dhe mendjes. Yoga ka përfitime fizike dhe emocionale, sepse përmirëson fleksibilitetin, forcon muskujt, ul nivelin e stresit, vendos në kontroll tensionin e gjakut, redukton pagjumësinë etj.

Arlinda Dudaj flet për përvojën më të bukur në

Disa ushtrime të thjeshta mund të realizohen edhe në punë, për të lehtësuar dhimbjet e shpinës, qafës dhe mesit. Yoga lehtëson simptomat e depresionit, ankthit dhe stresit. Teksa përqëndroheni të frymëmarrja, mendja shkëputet nga shqetësimet dhe problemet. 

MOS I HUMBISNI