KESHILLA PER BLERJET TUAJA
Biznesi

Për herë të parë në Shqipëri, një qendër trajnimi e këtij lloji

Shkruar nga Anabel

8 Nëntor 2019

Për herë të parë në Shqipëri, një qendër

Lavazza, kompania e njohur e kafesë në Torino, dhe Marketing&Distribution, hapën më 6 nëntor një Qendër të re Trajnimi në Shqipëri. Me një konsum kafeje prej 3.1 kg për frymë në vit, shkolla e veçantë e kafesë në Shqipëri është rezultat i një iniciative të përbashkët Lavazza – Marketing &Distribution që ka për qëllim të sigurojë trajnime për specialistët e kafesë dhe do t'i lejojë ata të hulumtojnë dhe eksperimentojnë recetat më të reja për kafe dhe ushqim. Hapja e njësisë është një hap tjetër në angazhimin e kompanisë për përhapjen e kulturës italiane të kafesë në Shqipëri.

Për herë të parë në Shqipëri, një qendër

"Me Qendrën e re të Trajnimit Lavazza në Tiranë, synojmë të prezantojmë artin e përgatitjes së kafesë për të ruajtur përsosmërinë e produktit tonë në momentin e ekstraktimit dhe konsumit. Por gjithashtu për t'u kthyer në një pikë referimi për profesionistët në industrinë e hotelerisë, duke ofruar zgjidhje ideale, mësime dhe hapësira trajnimi për ata që e kanë kthyer pasionin e tyre për kafenë në profesion dhe për ata që thjesht duan të mësojnë artin e kafesë së përsosur", tha Marcello Arcangeli, Drejtues i Qendrës së Trajnimit Lavazza.

Për herë të parë në Shqipëri, një qendër

"Me zgjerimin e rrjetit të Qendrave të Trajnimit në të gjithë botën dhe meqenëse është laboratori më i madh i kafesë në llojin e tij, ne synojmë të sjellim kulturën e klasit botëror të kafesë italiane të Lavazza tek dashamirët shqiptarë të kafesë", komentoi Riccardo Codognola, Drejtues i Marketingut për Evropën Qendrore dhe MENA-s.

"Ne jemi shumë të lumtur për këtë hap të rëndësishëm në bashkëpunimin tonë me Lavazza, një nga markat më të njohura të kafesë në botë. Me këtë partneritet, po bëjmë një përparim të mëtejshëm" shtoi Artur Marika, Menaxher për Shitjen dhe Marketingun në Marketing&Distribution.

Për herë të parë në Shqipëri, një qendër

Qendra e Trajnimit Lavazza, në mjediset e Marketing&Distribution në autostradën Tiranë-Durrδs, është ndërtuar me një dizajn italian dhe përmban të gjitha funksionalitetet që ekzistojnë në qendrat e tjera të trajnimit Lavazza në të gjithë botën. Aty do të ofrohen kurse për baristët dhe të gjithë profesionistët për t'i pajisur me aftësitë dhe njohuritë e duhura mbi shijimin, kultivimin e përpunimin e kafesë, si dhe artin e qumështit e dizajnit. Çdo vit baristët dhe banakierët do të mësojnë hollësitë e artit të bërjes së kafesë dhe do të njihen me një program PerfectMix për të krijuar në mënyrë të shkëlqyer kokteje unike e me cilësi të lartë.

Për herë të parë në Shqipëri, një qendër

Veçantia e Qendrës së Trajnimit Lavazza, krahas pajisjeve më të mira teknike, lidhet me trajnimin unik dhe edukimin e mëtejshëm të trajnerëve tanë lokalë, në kontakt të vazhdueshëm me Qendrën Ndërkombëtare të Trajnimit në Selinë e Lavazzës në Torino - së fundmi e certifikuar nga SCA Specialty Coffee Association si kampus kryesor i trajnimit.

Me më shumë se 50 qendra në të gjithë botën, Qendra e Trajnimit Lavazza është qendra më e madhe e trajnimit të kafesë në llojin e saj jo vetëm në Itali, por edhe në mbarë botën. Ekspertët punojnë me pasion dhe kreativitet mbi risitë dhe krijimin e përvojës perfekte të kafesë. Qendrat e Trajnimit të Lavazza në Torino dhe në botë janë një shprehje e vërtetë e ADN-së së Lavazza, e krijuar nga tradita, cilësia dhe risitë e vazhdueshme.

Nga intuita e Luigi Lavazza, i cili shpiku mbi 120 vjet më parë artin italian të përzierjes së llojeve të ndryshme të kafesë për të marrë një aromë të përsosur dhe të qëndrueshme, deri tek angazhimi i vazhdueshëm për cilësinë nga kultivimi në fazat e prodhimit, në përgatitjen dhe shërbimin, Lavazza është gjithmonë në krye, me qëllim përhapjen dhe pasurimin e kulturës italiane të kafesë.

Për herë të parë në Shqipëri, një qendër

Në vitin 2018, më shumë se 6.000 kurse u zhvilluan në Qendrat e Trajnimit Lavazza në të gjithë botën me më shumë se 38.000 pjesëmarrës. Për më tepër, shumë prej tyre u njohën me artin e përgatitjes së përsosur të ekspresit përmes seminareve dhe trajnimeve, si për shembull në evente dhe panaire tregtare.

Së bashku me partneritetin midis Lavazza dhe Marketing &Distribution, Qendra e re e Trajnimit është rezultati i një projekti të shkëlqyer midis dy markave.

Në këtë event, trajnerët ndërkombëtarë të Lavazza zbuluan një gamë të specialiteteve Lavazza dhe prezantuan zyrtarisht The Classic Collection: një shtyllë kryesore e Lavazza që ofron për dashamirësit e ekspresit tradicional italian një kthesë bashkëkohore, krijuar për kafenë perfekte në kushte profesionale.

Super Crema, GranEspresso, GranEspresso DarkRoast, Crema e Aroma janë përzierje të përsosmërisë dhe ekuilibrit perfekt - janë rezultat i një përzgjedhjeje mjeshtërore të origjinës më të mirë të kafesë, e kombinuar me teknikat më të reja të pjekjes.

Tradita e ekspresit italian dhe historia e Lavazza bëhen bashkë për të ofruar shijen dhe aromën e tyre që e kanë shndërruar zakonin e ekspresit italian në një trend ndërkombëtar.

MOS I HUMBISNI