Shëndeti

6 gjëra që s’duhet t’i afrohen fare dhëmbëve tuaj!

Shkruar nga Anabel

8 Shtator 2019

 

6 gjëra që s’duhet t’i afrohen fare dhëmbëve

Dhëmbët janë gjëja më e fortë që gjendet në trupin tonë. Pavarësisht kësaj, mund të prishen kaq lehtë dhe ju e dini fare mirë për çfarë e kemi fjalën!

Që prej momentit kur dhëmbët e qumështit na thonë lamtumirë, duhet të mendohemi mirë para se të hapim diçka duke përdoru forcën e tyre. E dini sa objekte (dhe jo vetëm) s’duhet t’i afrohen dhëmbëve? Nëse jo, mendjen këtu!

6 gjëra që s’duhet t’i afrohen fare dhëmbëve

1. Konsumi i produkteve me ngjyrë të errët.

Po, e kemi fjalën për kafen, verën e kuqe dhe çdo gjë tjetër me ngjyrë të fortë që na pëlqen kaq shumë! Të gjitha këto kanë tendencën të na zverdhin dhëmbët.

6 gjëra që s’duhet t’i afrohen fare dhëmbëve

2. Larja e dhëmbëve gabim ose shumë shpejt!

Mos ushtroni shumë forcë kur lani dhëmbët. Mund t’i dëmtoni dhe dobësoni pa e kuptuar.

6 gjëra që s’duhet t’i afrohen fare dhëmbëve

3. Përdorimi i dhëmbëve për thyerje arrash apo si hapëse birre.

O Zot! Mos e bëni më kurrë!

6 gjëra që s’duhet t’i afrohen fare dhëmbëve

4. Hiqni dorë nga veset!

Duke ngrënë thonjtë, ju nuk dëmtoni vetëm ato, por dhe dhëmbët. Lëre pastaj kur vendosni t’i ngacmoni me ndonjë mjet rrethanor që ju gjendet aty pranë.

6 gjëra që s’duhet t’i afrohen fare dhëmbëve

5. Ushqimet të paketuara në çdo kohë!

Ah, ç’papastërti fshehin ato dhëmbë!

6 gjëra që s’duhet t’i afrohen fare dhëmbëve

6. Zbardhja e tyre në mënyrë të gabuar ose të shpeshtë

Nëse doni dhëmbë të bardhë, gjeni dentistin e duhur ose nëse doni ta bëni në shtëpi një procedurë të tillë, sigurohuni ta bëni tamam. E mira është që para se të vendosni për të zbardhur dhëmbët, të konsultoheni me një mjek stomatolog.

MOS I HUMBISNI