Lëkura

Pesë produkte në shtëpi që qetësojnë djegiet nga dielli

Shkruar nga Anabel

8 Gusht 2019

Pesë produkte në shtëpi që qetësojnë djegiet nga

Fillimisht bëni mirë të dini që duhet:
- të investoni në një krem mbrojtës kundër diellit, ku minimumi i faktorëve mbrojtës (SPF) duhet të jetë 30;
- të lyheni me krem 20-30 minuta përpara se të ekspozoheni në diell;
- të aplikohni krem mbrojtës çdo 2 orë;
- te shmangni qëndrimin në diell në orët e nxehta;
- të mbuloheni me shall, kapele dhe syze.

Nëse nuk i ndoqët këshillat e mësipërme dhe përfundoni me lëkurë të skuqur, e cila djeg tmerrësisht shumë, qetësoni dhimbjet me produktet e mëposhtme.

1. Kos ose qumësht i ftohtë

Pesë produkte në shtëpi që qetësojnë djegiet nga

2. Aloe Vera

Pesë produkte në shtëpi që qetësojnë djegiet nga

3. E bardhë e vezës + mjaltë

Pesë produkte në shtëpi që qetësojnë djegiet nga

4. Patate (ndajeni në feta të holla dhe me to lyeni lëkurën e djegur)

Pesë produkte në shtëpi që qetësojnë djegiet nga

5. Bustinat e çajit

Pesë produkte në shtëpi që qetësojnë djegiet nga

MOS I HUMBISNI