Flokët

E njihnit ushtrimin që na bën të dukemi 7 vjet më të rinj?

Shkruar nga Anabel

20 Maj 2019

E njihnit ushtrimin që na bën të dukemi 7 vjet më të

Me kalimin e viteve, fytyra fillon të rrudhoset dhe kjo nuk ndodh thjesht sepse muskujt e saj dobësohen apo sepse prodhimi i kolagjenit a elasticiteti, bien.  Ka një tjetër shkak që ndikon tek plakja dhe është zhvendosja e kockave të fytyrës. Si rezultat i kësaj, fytyra e humbet formën fillestare, mollëzat bien dhe mjekra mblidhet. Gjithsesi, edhe për këtë ka zgjidhje!

Një burrë nga Japonia, i quajtur Chiya Hayashi bëri një punë të përkryer për të shpëtuar nga një problem i tillë. Ai zhvilloi një teknikë të veçantë që konsiston në masazhimin e fytyrës në një formë të tillë që kockat tona të shkojnë në pozicionin fillestar.

Cilat janë ato, i shihni më poshtë!

Para se të filloni procedurën, merrni një pasqyrë dhe masazhoni fytyrën me vaj. Do t’ju ndihmojë për t’i bërë lëvizjet më lehtë dhe pa acaruar fytyrën me duar. Mos harroni gjithashtu që fytyra të jetë e pastër.

E njihnit ushtrimin që na bën të dukemi 7 vjet më të

1. Ngritja e mollëzave

Vendosini bërrylat në tryezë dhe bëni duart grusht si në foto. Vërini poshtë mollëzave dhe në anë të kundërt me pjesën e poshtëme të fytyrës. Muskujt duhet të jenë të relaksuar. Qëndroni për 5 sekonda në atë pozicion.

E njihnit ushtrimin që na bën të dukemi 7 vjet më të

2. Punoni me ballin

Bëjini duart grusht dhe masazhoni pjesën e ballit duke filluar që nga mesi i tij. Rrëshqitini duart deri tek pjesa afër veshëve. Do ta ndjeni veten shumë herë më të qetë!

E njihnit ushtrimin që na bën të dukemi 7 vjet më të

3. Merruni me zbutjen e mollëzave

Mbajini duart të lidhura kurse gishtin e madh drejt, sepse është ai që do t’ju duhet më së shumti për këtë ushtrim. Gishtin e madh të djathtë, vendoseni poshtë syrit të majtë, afër pjesës së hundës dhe përkëdhelni lehtë pjesën përreth mollëzave. E mira është që ky ushtrim të përsëritet të paktën 2 herë.

E njihnit ushtrimin që na bën të dukemi 7 vjet më të

4. Zbutja e ballit

Pasi t’i keni bërë duart grusht, mbajini në këtë pozicion. Vazhdoni me këtë pozicion duke përsëritur uljen dhe ngritjen e duarve tek pjesa e ballit. Kjo ndihmon shumë në qetësimin e muskujve të fytyrës.

E njihnit ushtrimin që na bën të dukemi 7 vjet më të

5. Hapja e syve

Mbyllini sytë dhe me dy gishta si në foto masazhoni pjesën e kapakut të syve dhe  zonën sipër vetullës.

E njihnit ushtrimin që na bën të dukemi 7 vjet më të

6. Punoni me pjesën e poshtme të fytyrës

Pasi t’i keni bërë duart grusht, përdorni gishtin tregues dhe atë të mesit për të masazhuar pjesën e poshtme të fytyrës deri në cepin e buzëve. Gjithsej, duhet të bëni 7 ose 8 lëvizje të tilla.

E njihnit ushtrimin që na bën të dukemi 7 vjet më të

7. Përfundoni masazhin

Me mollëzat e gishtave nisni të prekni lehtë ballin tuaj për të vazhduar me mollëzat, pjesën poshtë dhe anët e qafës tuaj.

Çfarë përfitoni duke bërë këto ushtrime të paktën 1 herë në javë?

1. Fytyra juaj nuk do të ndihet më aq e lodhur.

2. Do të shihni që s’do të keni rrathë të zinj dhe bardhësia në fytyrë do shtohet.

3. Duke qenë se fytyra bëhet më elastike, edhe rrudhat më të thella do të eleminohen.

4.Gjaku do të qarkullojë më mirë dhe kjo ndikon në përmirësimin e lëkurës.

MOS I HUMBISNI