Shkencë

NASA anullon ngjarjen historike: Astronautes s'i rrinte mirë kostumi!

Shkruar nga Anabel

26 Mars 2019

NASA anullon ngjarjen historike: Astronautes s'i rrinte mirë kostumi!

Astronautet e NASA-s, Anne McClain dhe Christina Koch ishin gati për të bërë histori këtë të premte, si ekipi i parë i grave (All-Female) drejt hapësirës, (Stacionit ndërkombëtar hapsinor).

Plani për ngjarjen e madhe u anullua, për shkak se të dyjave u nevojitej një tjetër masë kostumi, ndërkohë që kishte vetëm një kostum gati për t’u përdorur në atë moment.

Kështu, në vend të astronautes Anne McClain, NASA vendosi të dërgoj kolegun e saj Nick Hague. Ndonëse gjatë gjithë kësaj kohe McClain kishte bërë prova me kostumin e saj, e kuptoi vonë që masa medium i rrinte  më mirë.

NASA anullon ngjarjen historike: Astronautes s'i rrinte mirë kostumi!

Diçka e tillë ka acaruar njerëzit me NASA-n dhe shumë prej tyre e kanë ironizuar ngjarjen duke thënë: “Një grua nuk shkoi në hapësirë se s’ka ç’të veshë.”

Në fakt, NASA vendosi se peformanca e saj në hapësirë do të bëhet herën tjetër, më 8 prill ku Anne do të shoqërohet me kolegun e saj.

Pas reagimeve, NASA u detyrua të sqaroj se për të bërë një tjetër veshje astronautësh gati duhet shumë kohë dhe kosto, prandaj zgjedhja më e mirë dhe e sigurt ishte ky ndërrim.

Masat individuale mund të ndryshojnë kur ato janë në hapësirë, për shkak të asaj çfarë ndodh me trupin gjatë asaj kohe, prandaj koha është faktor shumë i rëndësishëm.

Burimi: BBC

Bëhu pjesë e shorteut Coca-Cola

Fito çdo javë një Smart TV.

Ad by Mediadesk.al

MOS I HUMBISNI