High Tech

ChatGPT po pushton teknologjinë! Së shpejti edhe në pajisjet Apple

Shkruar nga Anabel

11 Qershor 2024

ChatGPT po pushton teknologjinë! Së shpejti edhe në pajisjet

ChatGPT ka bërë një bujë të madhe pas lançimit, për t’u kthyer në opsionin më të përdorur nga njerëzit, të cilët i bëjnë pyetje të ndryshme, kodojnë, shkruajnë dhe frymëzohen për idetë e tyre. Ndonëse shumë paralajmërime janë bërë për përdorimin e ChatGPT, që nisin që nga zëvendësimi i mendjeve dhe punëve njerëzore te siguria e të dhënave, sërish, përdorimi i kësaj risie është tejet i gjerë.

Rishtazi, Apple njoftoi se do të përditësojë aplikacionin zanor Siri në versionin iOS 18 dhe sistemet e tjera operative me softuerin e ChatGPT. Kjo do të ndodhë në pajisjet smartphone dhe Mac, përdoruesit e të cilëve do të kenë akses në ChatGPT. Ata mund ta përdorin ChatGPT edhe për pyetje të tjera, krijime teksti, kodesh e çdo gjë për të cilën kanë nevojë, duke mos u limituar vetëm te Siri.

Tim Cook, shefi ekzekutiv i Apple, u shpreh se një risi e tillë do t’i çojë pajisjet në një tjetër nivel dhe se versioni i ri do të jetë gati në vjeshtë.

"Qasja jonë unike kombinon inteligjencën artificiale gjeneruese me kontekstin personal të përdoruesve, për të ofruar përvojë të dobishme. Përdoruesit mund ta marrin informacionin në mënyrë krejtësisht private dhe të sigurt. Kjo, sepse është një inteligjencë artificiale që vjen vetëm nga Apple dhe ne mezi presim që përdoruesit ta provojnë atë që pajisjet tona mund të bëjnë", u shpreh Cook në Konferencën Ndërkombëtare të Zhvilluesve.

ChatGPT u prezantua në nëntor të vitit 2022 dhe ndonëse disa shkolla në Amerikë e kanë ndaluar përdorimin e kësaj risie, vetë Microsoft njoftoi se do të investonte plot 10 miliardë dollarë në kompani. Ndërsa, në janar, “ChatGPT” ishte një ndër termat më të kërkuar në Google, duke tejkaluar kështu edhe kërkimet për “bitcoin”.