Beje Vete

8 zakone të zgjuara se si të mos harxhoni më shumë kohë me pastrimin e shtëpisë

Shkruar nga Anabel

17 Maj 2024

8 zakone të zgjuara se si të mos harxhoni më shumë kohë
FOTO: Suchada Tansirimas via Getty Images

Të gjithë ndjejmë shpesh sikur kalojmë më shumë kohë duke pastruar se sa duke u çlodhur në shtëpi. Më shumë e kemi fjalën për zonjat që e dinë mirë se një pjesë të mirë të kohës e merr pikërisht ky angazhim. Gjithmonë duket sikur ka një listë të gjatë që s’mbaron kurrë me punët që duhen bërë, sistemet dhe pastrimet e përditshmërisë apo ato punët me “themel” siç i quajmë ne.

Ndaj, ky është momenti për të mësuar disa teknika të thjeshta, super praktike, mbi të gjitha të zgjuara që do t’jua lehtësojnë ekuilibrin mes përditshmërisë dhe çështjes së pastrimit.

#1 Sistemoni rregullisht

8 zakone të zgjuara se si të mos harxhoni më shumë kohë
FOTO: Layered Lounge

#2 Pastroni nga lart-poshtë

8 zakone të zgjuara se si të mos harxhoni më shumë kohë
FOTO: deVOL

#3 Përfshini edhe familjarët tuaj në këtë proces

8 zakone të zgjuara se si të mos harxhoni më shumë kohë
FOTO: Cohesively Curated Interiors/Carina Skrobeck

#4 Nëse shihni njolla në divane apo perde, merruni menjëherë me to

8 zakone të zgjuara se si të mos harxhoni më shumë kohë
FOTO: Marco Ricca

#5 Bëni një plan pastrimi me ditë dhe orar të caktuar

8 zakone të zgjuara se si të mos harxhoni më shumë kohë
FOTO: Martha Brook

#6 Pajisjet teknologjike të pastrimit ju lehtësojnë jetën

8 zakone të zgjuara se si të mos harxhoni më shumë kohë
FOTO: Getty Images

#7 Bëni pastrime sporadike teksa shkoni në kuzhinë, dhomë, tualet etj

8 zakone të zgjuara se si të mos harxhoni më shumë kohë
FOTO: Studio LIFE/STYLE

#8 Praktikoni pastrimin “30 minutash”

8 zakone të zgjuara se si të mos harxhoni më shumë kohë
FOTO: Tori Murphy

Artikuj të sugjeruar: 

 

Burimi: House & Gardens