Shendeti i Gruas

Keni dhimbje barku, por nuk jeni me perioda? +10 shkaqet pse mund të ndodhë

Shkruar nga Anabel

16 Maj 2024

Keni dhimbje barku, por nuk jeni me perioda? +10 shkaqet pse mund të
FOTO: Aris Leoven | Canva

Keni dhimbje të forta barku, por nuk jeni me menstruacione? Kjo është një ndjesi e bezdisshme që i bën gratë të ndihen keq, pavarësisht faktit që nuk janë me cikël. Çekuilibri hormonal, por edhe shtatzënia mund të jenë vetëm dy nga faktorët sipas gjinekologëve.

“Çdo grua i përjeton dhimbjet ndryshe,” shpjegon ekspertja e shëndetit seksual Sherry Ross. Por, të shumta janë ato që kanë dhimbje barku që nuk kanë lidhje me ciklin menstrual dhe sipas gjinekologes Kiarra King shkaqet mund të jenë të ndryshme:

#1 Ovulimi

#2 Endometrioza (rritje e indeve jashtë mitrës)

#3 Infeksion i traktit urinar

#4 PCOS (vezore policistike)

#5 Ndjesi fryrjeje barku

#6 Fibroidet (Një masë jokancerogjene në uterus që shfaqet gjatë periudhës riprodhuese tek femrat)

#7 Dhimbje për shkak të raportit seksual

#8 Stresi

#9 Shenjat e hershme të shtatzënisë

#10 Shtatzëni jashtë mitre

#11 Abort

#12 Probleme me tiroiden

Artikuj të sugjeruar: