Social Buzz

6 rregulla për paratë që ndoshta nuk i dini

Shkruar nga Anabel

8 Maj 2024

6 rregulla për paratë që ndoshta nuk i dini
FOTO: D3sign / Getty Images

Ju ndoshta keni dëgjuar këshilla të zakonshme financiare si mbajtja e një buxheti dhe përpjekja për të mos shpenzuar më shumë se sa fitoni. Por, disa këshilla të tjera që nuk janë dhe aq të njohura mund t'ju ndihmojnë të kurseni shumë para dhe të krijoni një jetë të shëndetshme financiarisht.

Ja çfarë duhet të dini:

#1 Ndonjëherë ju duhet të shpenzoni më shumë për të kursyer më shumë

#2 Mos jini shumë kufizues me buxhetin tuaj dhe mos u mundoni të ndryshoni të gjitha gjërat menjëherë

#3 Kujdes nga metodat automatike të pagesave nga telefoni, kompjuteri etj

#4 “Ngrini” kursimin e parave në vend që t'i lini të qëndrojnë në llogarinë tuaj rrjedhëse

#5 Kushtojini vëmendje edhe blerjeve më të vogla në pasqyrat e kartës suaj të kreditit

#6 Krijoni një llogari investimi kryesore dhe një tjetër për projekte afatshkurtra dhe afatmesme

Artikuj të sugjeruar: