Shendeti i Gruas

Shenjat e hershme (përveç testit) që tregojnë se jeni shtatzënë

Shkruar nga Anabel

2 Maj 2024

 

Shenjat e hershme (përveç testit) që tregojnë se jeni
FOTO: GETTY IMAGES

Kur mendoni për shenjat dhe simptomat e shtatzënisë, ato klasike që të vijnë në mendje janë shpesh nauzeat në mëngjes dhe një cikël menstrual i vonuar, apo jo? Por përveç ndjesisë së pazakontë të përzierjeve dhe vonesës, në fakt ka një seri shenjat të hershme që duhet t’i kushtoni vëmendje sepse janë tregues që mund të jeni shtatzënë.

Ja 10 prej tyre:

#1 Thithkat e gjoksit bëhen më të ndjeshme

#2 Dhimbje të forta të gjoksit

#3 Ndryshim i ngjyrës së vaginës

#4 Shkarkime të shumta sekrecionesh vaginale

#5 Dhimbje stomaku të pazakonta

#6 Njolla apo shenja të papritura në trup

#7 Ndjesi fryrjeje gjatë gjithë kohës

#8 Lodhje

#9 Errësimi i thithkave të gjoksit

#10 Keni ndjesi më të shpeshta urinimi

Artikuj të sugjeruar: