Celebrity

Abuzoi seksualisht me të mitur: Shpallet vendimi për R Kelly

Shkruar nga Anabel

27 Prill 2024

Abuzoi seksualisht me të mitur: Shpallet vendimi për R Kelly

Gjykata amerikane ka lënë në fuqi vendimin për dënimin 20-vjeçar të artistit R Kelly, i cili u shpall fajtor për abuzim seksual me të mitur. Këngëtari apeloi vendimin, por Gjykata Federale e Apelit doli në konkluzionin se ai kishte marrë dënimin e saktë dhe të merituar.

Në vitin 2022, mbi artistin dhe fituesin e çmimeve Grammy, emri i vërtetë i së cilit është Robert Sylvester Kelly, rëndonin 3 akuza për përdhunim dhe përdorimin e imazheve të abuzimin seksual të të miturve, gjithashtu edhe akuza për joshje të të miturve për qëllime seskuale.

Avokatët e tij e apeluan vendimin dhe argumentuan se akuzat duhet të ishin gjykuar veçmas dhe jo të lidhura me tre akuzuesit që dispononim foto e video, të cilat u bënë elementet kyçe të gjyqit ndaj tij. Prokurorët federalë disponojnë një video ku Kelly shfaqet duke abuzuar me një vajzë, e cila për hir të privatësisë, mban nofkën “Jane”. Ajo ishte 14 vjeç kur është regjistruar videoja.

Trupi gjykues hodhi poshtë pretendimet e Kelly-t se nuk duhej të ndiqej penalisht, pasi akuzat ndaj tij u bënë pas “mbarimit të afatit” sipas ligjit në Illinois, në të cilin ndjekja penale për një akuzë të tillë mund të kryhet brenda 10 viteve. Paneli i gjykatësve e cilësoi përpjekjen e Kelly-t si një skemë komplekse për të mbajtur viktimat e tij të heshtura.

Ndërsa avokatët e Kelly-t duket se nuk dorëzohen. Avokatja Jennifer Bonjean tha se ata po planifikojnë të kërkojnë rishikimin e vendimit në Gjykatën Supreme Amerikane dhe “të ndjekin të gjitha mjetet e apelit, derisa të lirojnë R Kelly-n. Ne jemi të zhgënjyer nga ky vendim, por lufta jonë nuk ka përfunduar”, u shpreh ajo.