Out and About

20+ aktivitete që mund t’i bëni sa herë ndiheni të mërzitur

Shkruar nga Anabel

15 Prill 2024

20+ aktivitete që mund t’i bëni sa herë ndiheni të
FOTO: FIORDALISO/MARCUS LINDSTROM/ DANIEL DE LA HOZ/GETTY IMAGES

Gjendja e mërzisë na ndodh të gjithëve, por edhe pse është një ndjesi kalimtare, shpesh ajo ka fuqinë që t’i ndalojë njerëzit në angazhimet dhe përditshmërinë e tyre. Këshilla më e mirë e profesionistëve është që të bëni pak durim dhe ta largoni veten nga tundimet, si ngrënia e ëmbëlsirave, mbyllja në shtëpi, mungesa e kontaktit me njerëzit dhe botën jashtë, vetëm sepse ndiheni kështu.

Ka plot aktivitete që në fokus kanë argëtimin, duke nisur nga lojërat e ndryshme, te pastrimi i shtëpisë si një terapi, muzika e mirë, leximi i një libri, punët artizanale etj.

Ja një listë më aktivitete të ndryshme që mund të praktikoni sa herë ndiheni të mërzitur.

#1 Bëni blerje online

#2 Nisni një serial të ri televiziv

#3 Luani lojëra elektronike

#4 Shkruani një listë me dëshira

#5 Lexoni horoskopin

#6 Planifikoni pushimet e radhës

#7 Krijoni një hartë dashurie për veten dhe partnerin/en dhe ndiqeni atë

#8 Lexoni një libër

20+ aktivitete që mund t’i bëni sa herë ndiheni të
FOTO: PINTEREST

#9 Dëgjoni një podkast

20+ aktivitete që mund t’i bëni sa herë ndiheni të
FOTO: PINTEREST

#10 Hulumtoni virtualisht një muze në botë

#11 Ndiqni një kurs kërcimi

#12 Bëni një shëtitje me makinë

#13 Shkoni në një park

#14 Bëni një ecje

#15 Bëni punime me grep

20+ aktivitete që mund t’i bëni sa herë ndiheni të
FOTO: PINTEREST

#16 Pikturoni diçka

#17 Krijoni një playlistë me këngë të reja

#18 Pastroni emailet e panevojshme

#19 Hartoni një plan pune me disa pika

#20 Shkruani një listë me ushqimet që duhen blerë

#21 Sistemoni dollapin e rrobave

#22 Riorganizoni gjërat në kuzhinë

Artikuj të sugjeruar: 

 

Burimi: Pure Wow