Parfume

Parfumet arabe kanë pushtuar rrjetet sociale: Veçantitë e tyre dhe disa sugjerime

Shkruar nga Anabel

31 Mars 2024

Parfumet arabe kanë pushtuar rrjetet sociale: Veçantitë e tyre

Mund ta kesh parë vërdallë nëpër TikTok, ose nëpër faqe të ndryshme në Instagram që parfumet arabe po shiten shumë. Duke nisur që nga aroma, e cila zgjat shumë, apo nga çmimet ekonomike, parfumet arabe janë bërë gjithnjë e më të famshme, por pse?

Sipas influencuesit dhe admiruesit të parfumeve arabe, Funmi Monet, parfumet arabe po hyjnë gjithnjë e më shumë në tregun global, pasi aromat janë thjesht fantastike, origjinale dhe aroma e tyre dhuron një ndjesi luksi, e cila e dallon përdoruesin e parfumit nga pjesa tjetër dhe parfumet e mirënjohura që përdoren nga shumica.

Parfumet arabe janë speciale, janë autentike dhe nëse gjen të duhurin, ia vlejnë. Si dhe, çmimet e tyre janë më të lira, në krahasim me ato të markave të shtrenjta.
 
Çfarë është saktësisht një parfum arab?
 
Zanafilla e tyre është e paqartë. Mesopotamia e lashtë, por edhe Iraku modern, njihen si origjina dhe zhvillimi i parfumeve arabe. Aromat arabe kanë qarkulluar masivisht në rajonet e Lindjes së Mesme dhe në Afrikën Veriore. Materialet që përdoren për krijimin e këtyre parfumeve burojnë nga këto rajone janë tregtuar ndër shekuj. Kjo do të thotë se nuk ka një përcaktim të saktë se ku kanë lindur specifikisht parfumet arabe, por për krijimin e tyre përdoren teknika dhe përbërës që dallohennga të tjerët. Jo domosdoshmërisht aromat dhe përbërësit duhet të vijnë nga këto rajone, pasi ka shumë rëndësi mënyra se si krijohen këto parfume.
 
Parfumierët e shumtë të gjeneratës së re kanë përqafuar teknika të ndryshme, gjithnjë mbështetur tek tradita. Markat e njohura si Nemat, Kayali, Odict, Anfas etj janë të gjitha krijuese të parfumeve arabe, të cilat momentalisht po konkurrojnë bindshëm fragrancat e famshme.

@ohhhhhhkarol 10/10 Arab perfumes!!! They have no business being this GOOD #perfumetok ? original sound - thatperfumegirl ?

Megjithëse, duhet theksuar se në kohët moderne, shpeshherë, parfumet arabe imitojnë edhe aroma të mirënjohura, por kujdesen që t’i sjellin në një mënyrë më origjinale.
 
Disa sugjerime parfumesh arabe:

Lattafa Asad UK Perfume Unisex

Parfumet arabe kanë pushtuar rrjetet sociale: Veçantitë e tyre

Khamrah Unisex Perfume

Parfumet arabe kanë pushtuar rrjetet sociale: Veçantitë e tyre

Arabiyat Prestige Red Oud

Parfumet arabe kanë pushtuar rrjetet sociale: Veçantitë e tyre

Hayati - Attar

Parfumet arabe kanë pushtuar rrjetet sociale: Veçantitë e tyre

 

Yara Arabian Perfume (Lattafa)

Parfumet arabe kanë pushtuar rrjetet sociale: Veçantitë e tyre

Bade'e Al Oud Amethyst Unisex Perfume (Lattafa)

Parfumet arabe kanë pushtuar rrjetet sociale: Veçantitë e tyre

Jumrah By Ayat Arabic Unisex Perfume

Parfumet arabe kanë pushtuar rrjetet sociale: Veçantitë e tyre

Swiss Arabian Shaghaf Oud

Parfumet arabe kanë pushtuar rrjetet sociale: Veçantitë e tyre

Swiss Arabian Layali Rouge

Parfumet arabe kanë pushtuar rrjetet sociale: Veçantitë e tyre

DARK MAGIC Artisanal Handcrafted Perfume

Parfumet arabe kanë pushtuar rrjetet sociale: Veçantitë e tyre

MAYSOON (UNISEX)

Parfumet arabe kanë pushtuar rrjetet sociale: Veçantitë e tyre

OUD CRUSH

Parfumet arabe kanë pushtuar rrjetet sociale: Veçantitë e tyre

P.S.: Të tjera sugjerime mund të gjesh në TikTok, me hashtag-et #arabparfume dhe #parfumetok

Artikuj të sugjeruar: