Health News

Disa mënyra se si të lehtësosh sikletin e alergjive në pranverë

Shkruar nga Anabel

27 Mars 2024

Disa mënyra se si të lehtësosh sikletin e alergjive në
pinterset

Për shumë njerëz ardhja e pranverës është sinjali i parë i hyrjes në lojë të alergjive. Ata që i përjetojnë tashmë e dinë mirë çfarë i pret ndaj po ju listojmë disa mënyra si mund ta ndihmoni veten për të mos shkuar direkt tek ilaçet.

- Rri në shtëpi: E dimë që është e para zgjidhje që të shkon në mendje, por është vërtet shpëtim. Nëse mundesh të shmangësh një pjesë të lëvizjeve, bëje.

- Mbaji dritaret e mbyllura ose të mbuluara me rrjet mushkonjash: Kështu shmang futjen e polenit në shtëpi.

- Përdor maskë kur del nga shtëpia: Shmang sërish kontaktin me polenin.

- Ndrysho dietën: Ndihmo veten mes ushqimit duke shmangur bukën, pastat, çdo gjë që bëhet nga gruri. Ha oriz, quinoa dhe misër.

- Uthull molle: Pirja e përditshme e një luge uthull molle ndihmon shumë me alergjitë.

- Ndihmo sistemin imunitar: Pi vitaminë C dhe mbro sistemin imunitar me dietën tënde që alergjia të përballohet më lehtë.

Artikuj të sugjeruar: