Social Buzz

Njerëzit në TikTok tregojnë të vërtetat e hidhura që fshihen pas jetesës si “sugar baby”

Shkruar nga Anabel

21 Mars 2024

Njerëzit në TikTok tregojnë të vërtetat e hidhura
getty

Me siguri e njihni dhe e keni hasur termin “sugar baby” online, por për ju që nuk e keni shumë të qartë, ky term përshkruan zonjushat/ djemtë që janë në një lidhje romantike me dikë përgjithësishht më të madh se vetja, i/e cila iu mundëson të kenë një jetesë luksoze në çdo kuptim.

Në TikTok, videot për jetesën e këtyre personave janë bërë virale, madje është kthyer në një fenomen. Marrëdhënia që ndërtohet në këtë rast shumë rrallë ndodh që të ketë në mes ndjenja të vërteta, por ka raport seksual dhe “shpërblimi” për marrëdhënien janë dhuratat e shtrenjta dhe mbështetje financiare.

Por si çdo gjë, edhe ky trend/raport ka një anë të errët. Psikologët flasin për sjellje abuzive, kontroll mbi personin që merr rolin e “sugar baby”, manipulim e deri në varësi financiare. Nga ana tjetër New York Times ka vërtetuar se ka web-e ku persona të pasur mund të njihen vetëm me “sugar baby-s”.

Jeta perfekte me udhëtime në avionë privatë, blerje luksoze, shtëpi me pamje të magjishme, apo dreka e darka të shtrenjta, vjen me pasoja në 4 muret që nuk tregohen online e as hapur në biseda. Rritja e problemve ekonomike, sidomos tek të rinjtë, e ka theksuar akoma më shumë nevojën për të gjetur mënyra alternative mbijetese.

Në një kohë kur ky term dhe kjo jetë ka hapur diskutime mbi fijen e hollë që e ndan një “sugar baby” nga një punonjëse seksi, në cilindo rast, psikologët sugjerojnë terapinë për të kuptuar nëse zgjedhja e bërë është dëshirë të vërtetë apo problematikë më e thellë e shprehur në këtë mënyrë.