Dashuri dhe seks

8 arsye pse çiftet e martuara nuk bëjnë shumë seks

Shkruar nga Anabel

17 Mars 2024

8 arsye pse çiftet e martuara nuk bëjnë shumë seks
FOTO: JGI/TOM GRILL VIA GETTY IMAGES

Shumë çifte kanë periudha gjatë martesës ku akti seksual mungon. E zakonshme ose jo, nuk mund të thuhet me siguri, por terapisti i seksit Shannon Chavez thotë për HuffPost se nëse këto periudha janë të zgjatura në kohë, atëherë ka vend për shqetësim...

Tetë janë motivet më të zakonshme që i çojnë çiftet e martuara drejt kësaj gjendjeje!

#1 Nuk flisni për seksin

Në një marrëdhënie, komunikimi është çelësi, sigurisht kur bëhet fjalë për çështje më intime, si seksi. Të flasësh për fantazitë, dëshirat dhe pasiguritë e tua mund të jetë e pakëndshme, por sa më shumë të hapeni tek partneri/ja, aq më të lehta do të bëhen këto biseda me kalimin e kohës.

#2 Keni shumë stres

Kur jeni të stresuar, seksi mund të jetë gjëja e fundit që ju shkon në mendje. Stresi i përditshëm mund të çojë në nivele të larta të hormonit kortizol në trup, i cili mund heq dëshirën seksuale.

#3 Keni libido që nuk përputhen

Është normale që dëshira seksuale e një çifti të luhatet me kalimin e muajve apo kohës në një marrëdhënieje, që do të thotë se ju dhe partneri/ja mund të mos keni gjithmonë në të njëjtën dëshirë seksuale. Por, nëse mund të flisni hapur për nivelet e ndryshme të dëshirës dhe mospërputhjes, atëherë vetëm kështu mund të gjeni zgjidhje për dëshirat e ndryshme seksuale.

#4 Keni probleme të shëndetit mendor

Kushtet e shëndetit fizik mund të ndikojnë në dëshirën seksuale të një personi ose aftësinë për të bërë seks, por ato ndikojnë edhe çështjet e shëndetit mendor, si depresioni, ankthi, traumat seksuale etj. Disa ilaçe apo probleme mund të shkaktojnë mosfunksionim total seksual.

#5 Kritikoni shumë njëri-tjetrin

Të kritikosh partnerin/en ose të ndihesh i/e kritikuar prej tij/saj është një nga cënimet më të mëdha të raportit seksual. Shmangni këto gjëra me çdo kusht dhe shijoni raportin tuaj intim.

#6 Keni pritshmëri jorealiste për seksin

Ndonjëherë seksi është një aventurë trupore e mrekullueshme, e mbushur me orgazmë, ndonjëherë është thjesht një akt mes dy individëve. Të presësh që çdo përvojë seksuale të të jetë e hatashme është një standard që ju pengon të kënaqeni dhe kësisoj zhgënjeni veten gjithnjë e më shumë.  

#7 Keni ankth lidhur me performancën e seksit

Frika për të mos qenë në gjendje për finalizimin e aktit mund të shkaktojë ankth gjë që çon në seks të vështirë dhe aspak të kënaqshëm.

#8 Keni frikë të provoni apo sugjeroni pozicioni apo fantazi të reja

Ndonjëherë në marrëdhëniet e gjata, njerëzit futen në një monotoni dhe kanë frikë të provojnë gjëra të reja, sepse ai/ajo mund të mërziten, frikësohen etj.  Frika për të marrë rreziqe thith energjinë në një akt seksual.

Artikuj të sugjeruar: Burimi: HuffPost