Lëkura

  A skadon kremi i diellit?

Shkruar nga Anabel

12 Mars 2024

   A skadon kremi i diellit?
CIRCA 1950

Kremi i diellit, si çdo produkt tjetër marrë nga raftet skadon pas një afati të shënuar dhe të caktuar.

Edhe sikur të kesh blerë më të shtrenjtin, më të mirin që qarkullon, kremi prapë do skadojë dhe ekspertët thonë se pas datës së shënuar, produkti nuk është më funksional edhe nëse ti vijon ta përdorësh.

Nëse produkti nuk ka një datë skadence prodhuesi duhet të vërtetojë klinikisht se kremi reziston për tre vite, pas asaj date do të konsiderohet i pavlerë gjithsesi.

Po çfarë ndodh nëse përdor krem të skaduar?
Problemi i parë që vjen është fakti që nuk e ka më rolin mbrojtës. Pra ti, mund të lyhesh sa të duash, por nuk do ketë asnjë efekt. Me mungesën e mbrojtjes vjen plakja e lëkurës, njollat kafe, irritimi etj.

Meqë ra fjala, të rikujtojmë nevojën e lëkurës për mbrojtje çdo ditë dhe riaplikim të kremit të diellit çdo dy orë.

Artikuj të sugjeruar: