Sot

X shpërthen nga reagimet për bllokimin e Instagram dhe Facebook

Shkruar nga Anabel

5 Mars 2024

X shpërthen nga reagimet për bllokimin e Instagram dhe Facebook
getty

Instagram dhe Facebook nuk ishin të aksesueshëm normalisht për më shumë se dy orë dhe rrjeti shpërtheu në X/Twitter.

Problematika e ndodhur këtë të martë, u raportua në të gjithë botën me përdorues që u shprehën edhe se profilet u ishin bërë Log out (shkyçur).

Punonjës të Meta kanë dalë në deklaratë për të kërkuar ndjesë për problemin dhe deklaruan se e zgjidhën sa më shpejt mundën, siç tashmë ka ndodhur. Por kjo nuk i ndaloi njerëzit të hyjnë në X për të bërë meme ose batuta me themeluesin e platfomrave, Zuckenberg.

Sigurisht nuk mungoi as reagimi tallës i Elon Musk, i cili e shfrytësoi mundësinë për të vënë në dukje edhe njëherë rivalitetin mes platformave.

“Nëse po e lexon këtë post, serverat tanë po punojnë”, shkroi ai duke nënkuptuar problematikën e Meta.

Në vitin 2021, platformat në fjalë dolën jashtë fuksioni për më shumë se 6 orë për shkak të një ndryshimi në konfigurim, duke shkaktuar kaos online.