Make-Up

7 format më të zakonshme të vetullave, të cilat mund t’i përshtaten fytyrës tënde

Shkruar nga Anabel

28 Shkurt 2024

7 format më të zakonshme të vetullave, të cilat mund
FOTO: CINDY ORD / GETTY IMAGES

Gjetja e formës perfekte të vetullave, varet nga fytyra juaj! Sigurisht, ky është vetëm një element, që i shtohet dëshirës sesi në fakt ju e doni llojin e vetullës suaj.

Ju mund ta përshtatni vetullën sipas formën së fytyrës dhe ta plotësoni me detaje si harku, këndi apo gjatësia në varësi edhe të rezultatit që doni. Si rregull, 99% e formave të fytyrave plotësohen nga vetulla me kënd që e hapin edhe më shumë shikimin dhe formën e syve.

Por, për të gjetur formën tuaj ideale, mjafton t’i hidhni një sy shtatë modeleve më të zakonshme dhe të zgjidhni të duhurën sipas formës së fytyrës suaj.

#1 Vetulla të drejta për fytyrë të zgjaur ovale

7 format më të zakonshme të vetullave, të cilat mund
FOTO: CINDY ORD / GETTY IMAGES

#2 Vetulla të trasha për fytyrë në formë zemre

7 format më të zakonshme të vetullave, të cilat mund
FOTO: FRAZER HARRISON / GETTY IMAGES

#3 Vetulla të holla për gocat me fytyrë të imët

7 format më të zakonshme të vetullave, të cilat mund
FOTO: FRANCOIS DURAND / GETTY IMAGES

#4 Model me kënd për fytyrë ovale 

7 format më të zakonshme të vetullave, të cilat mund
FOTO: MIKE MARSLAND / GETTY IMAGES

#5 Vetulla të pjerrëta me kënd të theksuar për fytyrat katrore

7 format më të zakonshme të vetullave, të cilat mund
FOTO: JAMES DEVANEY / GETTY IMAGES

#6 Në formë S-je për fytyrat me mjekër të theksuar 

7 format më të zakonshme të vetullave, të cilat mund
FOTO: DANIELE VENTURELLI / GETTY IMAGES

#7 Të lakuara dhe të rrumbullakëta për vajzat me fytyrë me kënde

7 format më të zakonshme të vetullave, të cilat mund

Artikuj të sugjeruar: 

 

Burimi: Instyle