Sex

Dita ndërkombëtare e orgazmës: Disa nga arsyet pse duhet ta përjetosh sot

Shkruar nga Anabel

14 Shkurt 2024

Dita ndërkombëtare e orgazmës: Disa nga arsyet pse duhet ta
Courtesy Everett Collection

Nëse Shën Valentiini dhe gjithë dashuria me tepricë që qarkullon sot nuk janë mjaftueshëm që të të nxisin të bësh seks, ose masturbohesh, po të listojmë disa arsye pse orgazma të duhet sot dhe çdo ditë.

P.S.: 14 shkurti është edhe dita ndërkombëtare e orgazmës, kështu që ia vlen të festohet.

Mjekët këshillojnë të bësh seks 3 ose 4 herë në javë dhe në këtë rast sipas tyre bie risku për sëmundje kardiovaskulare.

Dita ndërkombëtare e orgazmës: Disa nga arsyet pse duhet ta
Courtesy Everett Collection

Nëse e bën 1 deri në 2 herë në javë rritet prodhimi i qelizave që luftojnë bakteret duke forcuar detyrimisht sistemin imunitar të trupit.

Por jo vetëm kaq, mjekët thonë se prej seksit mund të shmangësh dhimbjen e kokës.

Dita ndërkombëtare e orgazmës: Disa nga arsyet pse duhet ta
Courtesy Everett Collection

Është një formë e mirë e aktivitetit fizik.
Lëkura jote do të shkëlqejë se orgazmat janë si makeup-i natyral.

Të ngre humorin dhe shmang stresin.
Seksi dhe orgazma i bëjnë mirë trurit. Gjithashtu, forcojnë kockat, thonjtë dhe flokët.

Artikuj të sugjeruar: