How to wear

“Trendi pa të brendshme” po na bën mirë për shëndetin?

Shkruar nga Anabel

11 Shkurt 2024

“Trendi pa të brendshme” po na bën mirë për
Getty

E mbani mend deklaratën e Miley Cyrus kur fitoi çmimin e parë “Grammy” dhe pas falenderimeve tha se nuk kishte veshur mbathje?

Kjo nuk është hera e parë që vajza të famshme deklarojnë ose i shohim të veshura pa të brendshme. Edhe Rita Ora në një nga daljet publike në tapetin e kuq dukej sikur nuk kishte të brendshme. Nga ana tjetër, ka disa prej tyre që kanë deklaruar se flenë pa mbathje.

“Trendi pa të brendshme” po na bën mirë për
Getty

Po çfarë do të thotë kjo për shëndetin e vaginës?

Dr. Shireen Emad, ka deklaruar për “POPSUGAR” se të veshësh mbathje të ngushta me material jo cilësor krijon ambient të mirë për krijimin e baktereve dhe infeksionve të mykut. Sidomos materialet sintetike që vishen si opsion më i mirë për të mos u dukur poshtë veshjeve shumë të ngushta apo elegante për raste speciale. Sipas saj, është më mirë të mos veshësh të brendshme sesa të shkosh për opsione të tilla që mund të nxisin infeksione të cilat duan kohë të riparohen.

Vagina është shumë delikate, ndaj përdorimi i të brendshmeve të pambukut sugjerohet si zgjidhja më e mirë, edhe në këtë rast me materialin më të mirë që mundesh.

Artikuj të sugjeruar: