Sex

3 të mirat e paparashikueshme që mund të të vijnë nga seksi oral

Shkruar nga Anabel

5 Shkurt 2024

3 të mirat e paparashikueshme që mund të të vijnë nga
Johner Images//Getty Images

Seksi oral është një nga praktikat seksuale më të përfolura dhe jo më kot. Si çdo tjetër, kënaqësia që jep është një nga pikat kryesore, por jo vetëm. Nga sperma që mund të kapërcesh gjatë seksit oral paska disa të mira që mbase nuk i dije.

Humor i përmirësuar: Siç e thamë, kënaqësia është pjesë e pocesit, sidomos kur partneri është person shumë i dashur për ty. Por këtë herë po flasim për efektin që ka vetë sperma nëse merret në mënyrë orale. Në përmbajtje të spermës ndër të tjera ka: kortisol, estrone, oxytocin, prolaktin, seratonin dhe hormone të liruara nga tiroidja, të cilat japin një valë energjie, tërheqjeje dhe ulin ankthin.

Ulje risku për gratë shtatzëna: PubMed ka publikuar një artikull ku flitet për ndikimin që ka sperma në uljen e riskut për “preeclampsia”, një komplikim shëndetësor gjatë shtatzënisë që mund të shkaktoj probleme fatale te nëna ose fëmija.

Gjumë më i mirë: Sperma ndikon edhe në gjumë të mirë sipas PubMed, prej përmbajtjes së melatoninës, hormoni që rregullon ciklin gjumë-zgjim.

Artikuj të sugjeruar: