Relationships

Një listë me pyetje dhe përgjigje që vënë në ‘punë’ trurin e fëmijëve

Një listë me pyetje dhe përgjigje që vënë në

Ka disa pyetje të lezetshme që mund të jenë të thjeshta, por njëherësh argëtuese për fëmijët, por edhe gjithë familjen.

Sipas Laura Linn Knight, autore e librit "Break Free from Reactive Parenting", bërja e pyetjeve që nxisin mendime te fëmijët është një mënyrë e shkëlqyer për të përfshirë aftësitë e tyre të të menduarit kritik.

Filloni me këto pyetje të vogla që do i bëjnë të vegjlit tuaj të mendojnë thellë.

#1 Sa ngjyra ka ylberi?

Përgjigje: Shtatë

#2 Ku ndodhet Big Ben?

Përgjigje: Londër, Angli

#3 Ku ndodhet Kulla Eifel?

Përgjigje: Paris, Francë

#4 Në cilin shtet ndodhet kulla e Pizës?

Përgjigje: Itali

#5 Cili është kryeqyteti i Shteteve të Bashkuara të Amerikës?

Përgjigje: Uashington, D.C

#6 Michael Phelps është një atlet i njohur për cilin sport?

Përgjigje: Not

#7 Një film i famshëm për dinozaurët?

Përgjigje: Jurassic Park

#8 A ka Peppa Pig një vëlla apo vëlla?

Përgjigje: Po, një vëlla me emrin George.

#9 Kush është babai i Simba-s?

Përgjigje: Mufasa

#10 A kanë bisht elefantët?

Përgjigje: Po

#11 Cili është zogu më i madh?

Përgjigje: Struci

#12 Cila perime bën mirë për sytë?

Përgjigje: Karota

#13 Cili është organi më i madh i njeriut?

Përgjigje: Lëkura

#14 Cila është kafsha më e gjatë e tokës?

Përgjigje: Gjirafa

#15 Kush është e dashura e Mickey Mouse?

Përgjigje: Minnie Mouse

#16 Çfarë mat një termometër?

Përgjigje: Temperaturën

#17 Sa planetë janë në sistemin tonë diellor?

Përgjigje: Tetë

#18 Cili frut "e mban larg mjekun"?

Përgjigje: Një mollë në ditë

#19 Çfarë ngjyre ka spinaqi?

Përgjigje: Të gjelbër

#20 Ku jeton Santa?

Përgjigje: Në polin e veriut

#21 Cili është kontinenti më i madh në botë?

Përgjigje: Azia

Më shumë pyetje dhe më shumë argëtim për fëmijët tuaj!

Artikuj të sugjeruar: 


Burimi: Today

REELS

gatuan shpesh dhe shkëlqyeshëm?!!!

Eventi i Lush mblodhi bashkë gocat për të zbuluar mikrobiomën e lëkurës dhe për të krijuar maska të personalizuara, në moment. 🌿✨ Formula unike, ashtu si lëkura jote. 🌸

Jo më kot Geekbar është bërë trend kaq shpejt në Shqipëri kur në të gjithë botën njihet si vape numër 1!!

Oriola Marashi hap dhe mbyll sfilatën e Guess ✨

Si ju duket? 😍

Supermodelja afrikano-jugore Candace Swanepoel e ka ruajtur me se miri imazhin e ideales se Victoria Secret: Embelsi ne portret, linja perfekte, ecje perfekte, floke perfekte. Ishte wow! 36-vjecarja nene e dy femijeve deshmoi jo vetem per genet e jashtezakonshme, po edhe disiplinen qe ka e qe e ndihmon te jete ne kete forme te mahnitshmw.

Une 6 vjec me sandalet e mamit duke bere sfilate te oborri i shtepise para kusherires 3 vjecare dhe qenit

Braziliania 44-vjecare Adriana Lima gjithmone nje bishe e pasareles! #victoriasecretfashionshow

#victoriassecretfashionshow

Ha💸ha💸ha💸

A list of questions and answers that put children's brains to work

Një listë me pyetje dhe përgjigje që vënë në

There are some cute questions that can be simple, but at the same time fun for kids and the whole family.

According to Laura Linn Knight, author of Break Free from Reactive Parenting, asking children thought-provoking questions is a great way to engage their critical thinking skills.

Start with these little questions that will get your little ones thinking deeply.

#1 How many colors does the rainbow have?

Answer: Seven

#2 Where is Big Ben located?

Answer: London, England

#3 Where is the Eiffel Tower located?

Answer: Paris, France

#4 In which country is the tower of Pisa located?

Answer: Italy

#5 What is the capital of the United States of America?

Answer: Washington, DC

#6 Michael Phelps is an athlete known for which sport?

Answer: Swimming

#7 A famous movie about dinosaurs?

Answer: Jurassic Park

#8 Does Peppa Pig have a sibling?

Answer: Yes, a brother named George.

#9 Who is Simba's father?

Answer: Mufasa

#10 Do elephants have tails?

Answer: Yes

#11 What is the biggest bird?

Answer: Ostrich

#12 Which vegetable is good for the eyes?

Answer: Carrots

#13 What is the largest human organ?

Answer: Skin

#14 What is the longest animal on earth?

Answer: Giraffe

#15 Who is Mickey Mouse's girlfriend?

Answer: Minnie Mouse

#16 What does a thermometer measure?

Answer: The temperature

#17 How many planets are in our solar system?

Answer: Eight

#18 Which fruit "keeps the doctor away"?

Answer: An apple a day

#19 What color is spinach?

Answer: Green

#20 Where does Santa live?

Answer: At the North Pole

#21 What is the largest continent in the world?

Answer: Asia

More questions and more fun for your kids!

Suggested articles: 


Source: Today