Shendet i Pergjithshem

Nëse zgjohesh çdo natë në të njëjtën orë, ndoshta trupi po të dërgon këto sinjale

Shkruar nga Anabel

23 Janar 2024

Nëse zgjohesh çdo natë në të njëjtën

Trupi ynë shkon në sinkron me natyrën dhe lidhja është më e fortë sesa mund ta mendojmë. Siç ndodh lindja e diellit sinjalizon zgjimin e turpit, nata na bën të duam pushimin, kur ke probleme me gjumin e gjithë balanca prishet dhe për këtë, ndikues janë disa faktorë.

Disa studies janë të bindur se zgjimi çdo natë në të njëjtën orë është tregues i gjendjes sonë shëndetësore dhe tentativë e trupit për të treguar se diçka nuk shkon, megjithëse hulumtimet nuk janë të vërtetuara shkencërisht.

Sipas mjeksisë tradicionale kineze, trupi ka një orë specifike që sinjalizon organet. Ora, gjithashtu na tregon edhe në çfarë gjendje emocionale dhe fizike jemi.

Shpjegimet flasin për një lidhje të një emocioni specifik me një prej organeve të trupit. Më tej do ju listojmë si shpjegohet në detaje bashkëveprimi i këtyre faktorëve: zgjimi, ora dhe organet.

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Zuzana | Holistic Health Coach (@zuzana_health_coach)

Zgjimi mes orës 1 dhe 3 të mëngjesit: Veshka – nerva

Nëse të flesh në këtë orar është e pamundur për ty, problemi mund të lidhet me veshkën dhe pasoja shfaqet në formë inati dhe nervash.

Këshillë në këtë rast është të përpiqesh të hash lehtë para gjumit.

Zgjimi mes orës 3 dhe 5 të mëngjesit: Mushkritë – mërzi

Gjatë kësaj fashe orari mushkritë arrijnë makismumin e funksionit dhe sipas mjekësisë kineze ky organ është i lidhur me mërzinë dhe të qarën. Fizikisht duhet parë nëse personi ka alergji ose vështirësi në frymëmarrje.

Zgjimi mes orës 5 dhe 7 të mëngjesit: Tretje – ankth

Shumica në këtë orar shprehen se kanë nevojë të shkojnë në tualet pasi trupi nis të zgjohet, por zgjimi i përditshëm dhe i paplanifkuar në këtë orë mund të lidhet edhe me ankthin dhe nevojën që trupi ka për të nxjerrë jashtë toksinat negative.