Out and About

6 gjëra produktive që mund t'i bësh gjatë janarit për ta nisur vitin mbarë!

Shkruar nga Anabel

17 Janar 2024

6 gjëra produktive që mund t'i bësh gjatë janarit

Përshëndetje, goal-getters! Si thoni për ta nisur vitin mbarë? Në vend që të dimërojnë nën batanijet e ngrohta, le të përqafojmë energjinë e mirë të fillimeve të reja dhe t’i shfrytëzojmë maksimalisht. Ja gjashtë gjëra produkive që mund t’i bëni gjatë janarit për një vit të mbarë.

Reflektoni

Merrni disa minuta kohë për të menduar për vitin e kaluar. Çfarë shkoi mirë? Çfarë mund të përmirësoni? Reflektoni mbi sukseset që patët si edhe për sfidat që latë pas. Përdoreni këtë moment për të vendosur disa qëllime për 2024-ën.

Rregulloni hapësirën ku jetoni/punoni

Le ta pranojmë: një hapësirë e rrëmujshme = një mendje e rrëmujshme. Aktivizoni Marie Kondo-n e brendshme dhe sistemoni hapësirën ku punoni ose jetoni. Dhuroni ose hidhni sendet që nuk ju duhen dhe krijoni një mjedis të qetë që nxit motivimin. E dini që një hapësirë e pastër ndikon pozitivisht te kreativiteti?

Mësoni diçka të re

Pse të mos e nisni vitin duke zgjeruar njohuritë? Mund të jetë një gjuhë e huaj, një instrument muzikor, një hobi i ri etj.

6 gjëra produktive që mund t'i bësh gjatë janarit

Përqendrohuni në zgjedhje më të mira

E harrojmë bakllavanë dhe gjelin e detit! Tani është momenti për të menduar për një jetesë pa e tepruar me sheqerin dhe yndyrnat. Hani vakte të shëndetshme, të pasura me fruta dhe perime. Hiqni dorë nga duhani, ose nëse do të vazhdoni të konsumoni, kaloni në alternativa inovative pa tym, si pajisja IQOS, që redukton toksinat e dëmshme.

Planifikoni aventurat

Edhe nëse planet për të udhëtuar nuk janë konkretizuar ende, kërkimi i destinacioneve të mundshme, krijimi i itinerareve dhe vendosja e një buxheti mund t’ju motivojë. Gjithashtu do ta keni më të lehtë të kurseni kur e dini se çfarë ju pret gjatë verës për shembull.

Flisni/telefononi të dashurit tuaj

Janari është koha e përkryer për t'u rilidhur me të dashurit tuaj. Takohuni me miqtë. Shkoni dhe vizitoni gjyshërit. Telefonojini kushërinjve që jetojnë jashtë. Dilni me motrat/vëllezërit. Udhëtoni diku në fundjavë me fëmijët/prindërit. Organizoni disa takime në formë date me personin e zemrës. Koha cilësore me ta tanë është jetike për një jetë të lumtur dhe një vit të mbarë.

6 gjëra produktive që mund t'i bësh gjatë janarit

- Artikull promocional