Sex

Pse stili i shqiponjës në seks e çon orgazmën në një tjetër nivel

Shkruar nga Anabel

22 Dhjetor 2023

Pse stili i shqiponjës në seks e çon orgazmën në

Pozicioni seksual i shqiponjës është lloji i pozicionit të denjë për çiftet që duan lëvizjet në shtrat. Në fakt, ju tashmë mund ta bëni atë. Shqiponja është pak a shumë një ndryshim i vogël me pozicionin e misionarit, por është një ndryshim kaq i rëndësishëm saqë bëhet pozicioni seksual zyrtarisht më i mirë.

"Pozicioni i shqiponjës është shumë i ngjashëm me pozicionin e seksit misionar, por me një ndryshim te këmbët: ato janë në ajër dhe jo në krevat," thotë ekspertja e seksit dhe marrëdhënieve, Charlotte Johnson.

Pse të shqetësoheni t'i mbani këmbët lart në ajër kur graviteti i kërkon ato të ulura në shtrat? Epo, gjithçka ka të bëjë me mënyrën se si ju jeni pozicionuar. “Aspektet pozitive të këtij stili lidhen me faktin se sa efektiv mund të jenë për stimulimin e pikave të nxehta të brendshme për shkak të këndit të depërtimit. Kjo mund të rrisë kënaqësinë për partneren,” thotë Johnson.

“Stili i shqiponjës shton elementët e fleksibilitetit dhe eksplorimit në jetën seksuale, duke inkurajuar çiftet të provojnë gjëra të reja dhe potencialisht të zbulojnë ndjesi të reja”, thotë Johnson.

Gati për të shkuar thellë me shqiponjën?

Ja tri pozicionet e stilit të shqiponjës që mund t’i provoni edhe ju:

Pse stili i shqiponjës në seks e çon orgazmën në

Shqiponja OG

Ju mund të bëni stilin e lirë të shqiponjës, ose të shtoni një ose dy lodra seksi për ta bërë aktin të paharrueshëm. Unazat e penisit, vibratorët e çifteve dhe gishtat e vegjël  të silikonit mund të përshtaten midis trupave tuaj për një super orgazëm.

Pse stili i shqiponjës në seks e çon orgazmën në

Shkëmbi i shqiponjës

Nëse jeni poshtë partnerit, merrni më shumë kontroll duke përkulur pak gjunjët dhe duke lëvizur ijet. Ky stil nxit stimulimin e brendshëm, plus është një shans i madh për një orgazëm klitoriale. Nëse dëshironi një kënd tjetër, vendosni një jastëk të fortë poshtë mesit tuaj.

Pse stili i shqiponjës në seks e çon orgazmën në

Shqiponja e “zhytur”

Për një ndjesi më të thellë depërtimi, uluni mbi komodinë ose tavolinë dhe ngrini këmbët në formë V-je në mënyrë që ato të jenë lart mbi supet e partnerit tuaj. Nëse jeni partneri depërtues, është gjithashtu një mundësi e shkëlqyeshme për të shijuar aftësitë tuaja orale duke u mbajtur tek kofshët e partneres dhe duke e futur fytyrën midis këmbëve.