Mendja

8 fjali që duhet t’ia thuash vetes sa herë ke ankth

Shkruar nga Anabel

4 Dhjetor 2023

8 fjali që duhet t’ia thuash vetes sa herë ke ankth

Ju ose keni kaluar ankth ose njihni dikë që ka ankth. Ankthi është një përgjigje normale ndaj stresit dhe situatave të ndryshme që kalojmë në jetën tonë.

Organizata Botërore e Shëndetësisë së fundmi tha se çrregullimet e ankthit janë çrregullimet më të zakonshme të shëndetit mendor, duke prekur më shumë se 301 milionë në mbarë botën në vitin 2019.

8 fjali që duhet t’ia thuash vetes sa herë ke ankth

Të gjithë përjetojnë stres në një moment. Ankthi është i ndryshëm. Shumë individë përjetojnë stres rregullisht, më pas ndodh që ata qetësohen dhe ndihen më mirë. Por, te persona të tjerë, ankthi bëhet aq i madh dhe i pakontrollueshëm sa fillon të ndikojë në cilësinë e jetës.

8 fjali që duhet t’ia thuash vetes sa herë ke ankth

Por, që të dilni më pak të prekur nga këto situata, mund të përsërisni me vete këto fjali:

#1 Truri im po më jep sinjale të gabuara. Unë jam i/e sigurt.

#2 Unë di si ta përballoj këtë. Unë i besoj vetes.

#3 Kjo ndjenjë nuk do të zgjasë përgjithmonë.

#4 Unë e pranoj këtë ndjenjë.

#5 Faleminderit për këtë paralajmërim, por jam mirë.

#6 Unë jam totalisht keq, por po merrem me këtë gjë.

#7 Unë jam ndjerë kështu edhe më parë, dhe asgjë e keqe nuk ka ndodhur.

#8 Unë kam shumë opsione që mund t’i përdor për t’u qetësuar.


Burimi: Parade